FOLLOW US: facebook twitter

Υπάλληλοι Π.Ε. Ηλείας: Προβληματίζει ο νέος οργανισμός της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 14-12-2016 | Συντάκτης:

suneleush-ergazomenoi-perifereia1

Το προσχέδιο της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτό παρουσιάσθηκε, απασχόλησε τη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Αυτό που αναφέρθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν πως επιβεβαιώνει την συντηρητική αντίληψη της περιφερειακής αρχής και στα θέματα οργάνωσης των υπηρεσιών καθώς και την προσήλωση  της  στο πολιτικό δόγμα του μικρότερου ευέλικτου κράτους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν πως από την ίδρυση των αιρετών περιφερειών και για  έξι ολόκληρα χρόνια η περιφερειακή αρχή δεν ήταν σε θέση να τροποποιήσει και να βελτιώσει τα εμφανή οργανωτικά προβλήματα του πρότυπου οργανισμού που είχε συντάξει η κεντρική κυβέρνηση αναιρώντας την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολυδιαφημισμένης αποκλειστικής αρμοδιότητας στα τοπικά θέματα και της εγγύτητας στον πολίτη. Αντιθέτως με την πρώτη εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που προτείνει – απαιτεί οργανωτικές αλλαγές, τρέχει ασθμαίνοντας να προσαρμοσθεί.

suneleush-ergazomenoi-perifereia2

Η ουσιαστική κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών από τις Περιφερειακές Ενότητες και η μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων τους στην έδρα, θα δημιουργήσει πολλαπλά ζητήματα με αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες, ακόμα μεγαλύτερες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονικές καθυστερήσεις. Ο συγκεντρωτισμός για τον έλεγχο και την εξόφληση των δαπανών, όπως έχει σχεδιαστεί κατά εντολή του Γενικού Λογιστηρίου, με δεδομένη την υποστελέχωση και των υπηρεσιών της έδρας, χωρίς την παράλληλη πρόνοια για προσλήψεις νέου προσωπικού θα καταστήσει προβληματική την ήδη οριακή λειτουργία της Περιφέρειας. Ο κίνδυνος για μεταφορά προσωπικού ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι υπαρκτός, προκειμένου να καμφθούν οι αδυναμίες του προτεινόμενου σχεδιασμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή του προσωπικού, σχολιάστηκε από όλους τους παριστάμενου .

Τέλος όπως αναφέρθηκε, «…το σχέδιο για την τροποποίηση του οργανισμού δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις κοινωνίας, δεν διασφαλίζει τις βασικές αρχές της περιφερειακής συνείδησης, δεν αντιμετωπίζει την απογύμνωση των υπηρεσιών από προσωπικό και  χαρακτηρίζεται ως ένας συγκεντρωτικός μηχανισμός στην υπηρεσία του μικρού, ευέλικτου και ελεγχόμενου κράτους, κάτι στο οποίο ως υπάλληλοι αλλά και ως πολίτες δεν μπορούμε να συναινέσουμε» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot