FOLLOW US: facebook twitter

Το 4ο Γυμνάσιο Πύργου στην Ημερίδα για τον εγκέφαλο στην Πάτρα

Ημερομηνία: 21-03-2017 | Συντάκτης:

4ο-gymnasio-pyrgou-imerida-egkefalos-1

«Ο Σκηνοθέτης της ζωής μας»

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, το 4ο Γυμνάσιο Πύργου με αντιπροσωπεία μαθητών,  έλαβε  μέρος στην Ημερίδα «Εγκέφαλος: Ο Σκηνοθέτης της ζωής μας», που πραγματοποιήθηκε για ενδέκατη συνεχή χρονιά και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες σε συνεργασία με τη δράση «Βραδιά του Ερευνητή» και τα συμμετέχοντα σχολεία από την ευρύτερη περιοχή.

Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν το θέμα: «Υπάρχει μέτρο στην ομορφιά; Εισαγωγή στην επιστήμη της Νευροαισθητικής» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Νίκα Ελένη, Υποδιευθύντρια, βιολόγο. Η Νευροαισθητική είναι ένας νέος διεπιστημονικός κλάδος που επιχειρεί να κατανοήσει τη λειτουργία των μηχανισμών του εγκεφάλου, οι οποίοι επιτρέπουν τη δημιουργία και την απόλαυση της τέχνης καθώς και  πως η ίδια η αισθητική εμπειρία τροποποιεί τις ανθρώπινες εγκεφαλικές δομές.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο». Η «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» αποτελεί μία διεθνή εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος και συντονίζεται από την European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies, την International Brain Research Organization.

Τον συντονισμό της ημερίδας είχε αναλάβει η κ. Μαργαρίτη Μαριγούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1490079213489-8ee056e0-a6a5-2″ include=”21160,21161,21162″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot