FOLLOW US: facebook twitter

Συναυλία αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση από την Χορωδία Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 21-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

xorodia-murtountiwn

Συναυλία αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση αύριο Τετάρτη στο Σινέ ΑΣΤΡΟΝ Λεχαινών

Τον  Οκτώβριο του 1999  μετά από πρόταση του Βασίλη Βασιλικού, πρέσβη στην UNESCO, προς το εκτελεστικό  συμβούλιο της οργάνωσης, ανακηρύσσεται η 21 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα  Ποίησης. Επιλέγεται δε η ημέρα της εαρινής ισημερίας όπου βασικό χαρακτηριστικό της είναι ο αρμονικός συνδυασμός του φωτός με το σκοτάδι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ποίηση που αντιπροσωπεύει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας αλλά και το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους.

Ο Ντελακρουά είπε ότι: Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς Ποίηση. Ασπαζόμενη τη διαπίστωσή του και αναδιφώντας τον μουσικό και ποιητικό μας πλούτο  η Χορωδία Μυρτουντίων θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, θα πραγματοποιήσει  την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Μαρτίου στις 20.00 μ.μ συναυλία αφιερωμένη στην Μελοποιημένη Ποίηση στο σινέ Άστρον στα Λεχαινά

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια ,χορωδιακά αλλά και soli, σε στίχους των: Μ. Αναγνωστάκη. Ν. Γκάτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Καββαδία,Τ. Λειβαδίτη,Aλ. Παπαδιαμάντη, Γ. Σεφέρη, Γ. Σκαρίμπα και Δ. Σολωμού.

Οι μουσικές συνθέσεις ανήκουν στους: Γ. Ανδρέου, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Κώχ, Μ. Λιαπάκη, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Σπανό και Μ. Χατζιδάκι.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος