FOLLOW US: facebook twitter

Το «Χαμόγελο» σκόρπισε χαμόγελα!: Μοίρασαν δώρα ως «Βοηθοί του Αγίου Βασίλη» στους μικρούς ασθενείς της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 22-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”47860″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια απρόσμενη συνάντηση, με τους … βοηθούς του Άγιου Βασίλη είχαν χθες, οι μικροί νοσηλευόμενοι ασθενείς της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου. Η Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου «το Χαμόγελου του Παιδιού» Νίκη Κότσιφα μαζί με δυο εθελόντριες, την κυρία Μαρία και την Αγγελική, προσέφεραν δώρα στα παιδιά που αυτές τις γιορτινές μέρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σκορπίζοντας χαρά και μεγάλα χαμόγελα σε όλους.

Τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν από την έκπληξη που τους επεφύλασσαν και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους, άνοιξαν τα δώρα τους και δεν σταματούσαν να κοιτάζουν τα υπέροχα παιχνίδια που τους χάρισαν και θα τους κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά κατά την παραμονή τους στην παιδιατρική.

«Επειδή το Νοσοκομείο δε διαθέτει καμινάδα, ως βοηθοί του Άγιου Βασίλη, ήρθαμε εμείς να σας φέρουμε τα δώρα σας!» ενημέρωσε τους μικρούς ασθενείς η κ. Κότσιφα, και τα προσωπάκια τους άστραψαν από χαρά.

«Βρεθήκαμε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, προκειμένου να σκορπίσουμε χαμόγελα όπως άλλωστε είναι και το όνομα μας σε όλα αυτά τα παιδάκια που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο» είπε η κ. Κότσιφα, τονίζοντας ότι δε θα μπορούσαν να ξεχάσουν αυτά τα παιδιά διότι θεωρούν ότι ένα παιδί δε σταματά να είναι παιδί επειδή αντιμετωπίζει είτε σοβαρό είτε λιγότερο σοβαρό πρόβλημα  υγείας.

«Και όπως είπα και μέσα στους μικρούς μας φίλους, επειδή ένα νοσοκομείο δε διαθέτει καμινάδα, έχουμε γίνει οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη σήμερα εδώ και μαζί με τις εθελόντριες μου, την κ. Μαρία και την Αγγελική ήρθαμε για να σκορπίσουμε χαμόγελα στα παιδάκια, να νιώσουν ότι ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται και στις δύσκολες στιγμές των παιδιών και γενικότερα να είμαστε μαζί στα παιδιά. Από το Χαμόγελο του Παιδιού θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους καταστηματάρχες από τον Πύργου και άλλες περιοχές της Ηλείας που μας προσέφεραν τα παιχνίδια για να τα μοιράσουμε στα παιδιά».

«Το Χαμόγελο έδωσε χαμόγελο»

Τους «βοηθούς του Αγίου Βασίλη» συνόδευσαν στους θαλάμους, οι Παιδίατροι και οι Νοσηλεύτριες αλλά και ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος ο οποίος εξέφρασε την χαρά όλων για την όμορφη αυτή έκπληξη. «Το «Χαμόγελο» έδωσε χαμόγελο. Γιατί το «Χαμόγελο του παιδιού» δεν είναι μια συμβατική οργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, θεωρώ ότι είναι οργανικό τμήμα του συστήματος κοινωνικής φροντίδας καλύπτοντας κενά και του δημοσίου συστήματος. Με το «Χαμόγελο» μας συνδέουν δεσμοί σταθεροί, υπάρχει συνεργασία σχεδόν καθημερινή, και το οικοδόμημα αυτή της συνεργασίας είναι σήμερα η διανομή δώρων στους νοσηλευόμενους μικρούς ασθενείς, οι οποίοι το χαρήκανε, το χαρήκαμε και εμείς για να είμαι ειλικρινής, γιατί αντίστοιχες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και τους ευχαριστούμε πολύ».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot