FOLLOW US: facebook twitter

Το ΣΔΕ Πύργου εγκαινίασε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης: «Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας»

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου «Οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μας αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας» εγκαινίασαν οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Τους 28 μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο υποδιευθυντής κ. Βασίλης Καρβουνιάρης και οι εκπαιδευτικοί Βάσω ΔιαμαντοπούλουΒασίλης Ηλιόπουλος και Αλεξία Τσαρουχά.

Με οδηγό επιλεγμένους δρόμους του Πύργου και πηγές τα πολυάριθμα βιβλία που έχουν γραφτεί για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ηλείας, έγινε αναφορά σε πρόσωπα της Μυθολογίας, και της Ιστορίας που συνδέονται με την Ηλεία, όπως ο Αλφειός και η Αρέθουσα, ο Ίφιτος, ο Μύρτιλος, ο Κόροιβος, ο Γ. Τσερνωτάς, οι Αχολαίοι και οι Βιλαέτηδες, ο Γ. Σισίνης, ο Ωλένης Φιλάρετος, ο Τάσης Καζάζης, ο Ηλείας Αντώνιος και ο Σάκης Καράγιωργας.

Μετά την παρουσίαση οι μαθητές συναρμολόγησαν το παζλ που είχε δημιουργηθεί ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αισθάνθηκαν πραγματικά πολύ περήφανοι που ζουν σε αυτό τον τόπο, για τον οποίο έχουν μιλήσει με επαινετικά λόγια επιφανείς άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών από όλο τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος