FOLLOW US: facebook twitter

Το Γυμνάσιο Γαστούνης ταξιδεύει στην Ευρώπη με το Erasmus +

Ημερομηνία: 11-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Συμμετοχή στο διετές πρόγραμμα για μαθητές και καθηγητές

Τη δεύτερη ευρωπαϊκή του εμπειρία για αποκτήσει το Γυμνάσιο Γαστούνης. Μετά τη συμμετοχή του τη διετία 2013-2015 στο πρόγραμμα Comenius, ξεκινά μια νέα περιπέτεια με οδηγό το Erasmus +. Οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θα ταξιδέψουν την επόμενη διετία σε Γαλλία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Ιταλία και αντίστοιχα θα υποδεχθούν τις αποστολές των σχολείων που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα στην Ηλεία.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η κα Γάντσιου που είναι και η συντονίστρια, ο διευθυντής του σχολείου κ. Κουσινιώρης, η υποδιευθύντρια κα Ντεϊμεντέ, η καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας κα Γιατρά, η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κα Βαρβαρέσου, η μαθηματικός κα Στεφανοπούλου, εγώ και η καθηγήτρια Γαλλικών κα Ανυφαντοπούλου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το πρώτο ταξίδι στο Σεν Λω της Γαλλίας για τη συνάντηση των συντονιστών με την κα Γάντσιου και την κα Γιατρά.

Οι μαθητές στο επόμενο διάστημα θα ταξιδέψουν ως εξής: 11-15/12/2017 Βουδαπέστη Ουγγαρίας, 14-18/5/2018 Γαστούνη, 24-28/9/2018 Σεν Λω Γαλλίας, 18-22/3/2019 Ιάσιο Ρουμανίας, 13-19/5/2019 Συρακούσες Ιταλίας.

Σε κάθε ταξίδι θα συμμετέχουν τρεις μαθητές και δύο ή τρεις εκπαιδευτικοί. Στο πρώτο ταξίδι θα ταξιδέψουν πέντε μαθητές, που αναδείχθηκαν μετά από κλήρωση ανάμεσα στους 12 που έδειξαν ενδιαφέρον από την Γ’ τάξη του σχολείου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν επιβαρύνονται οικονομικά καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Γαστούνης, Γιώργος Κουσινιώρης μιλώντας στην Πρωινή, ανέφερε πως «… μετά την επιτυχημένη συμμετοχή μας στο Comenius τη διετή 2013-2015, κάναμε αίτηση για νέα συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και εγκρίθηκε αυτή για το Erasmus +. Τίτλος του προγράμματος, είναι «Οι ήρωές μου, οι ήρωές σου, οι ήρωές μας» μια θεματική που μπορεί να συμπεριλάβει πάρα πολλά πράγματα μέσα.

Μπορεί να είναι ήρωες, από την ιστορία, τη μυθολογία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, όπως οι νησιώτες μας που περιθάλπουν τους πρόσφυγες στα νησιά. Είναι σημαντικό για τα παιδιά αυτή η επαφή με συνομήλικους από άλλες χώρες. Φιλοξενούνται από τους μαθητές της χώρας που ταξιδεύουν. Κερδίσουν σε γνώσεις και εμπειρίες, εξασκούν τα αγγλικά τους. Τις περισσότερες φορές μέσω των προγραμμάτων ταξιδεύουν σε πόλεις και περιοχές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ταξίδευαν».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του προγράμματος στο γυμνάσιο Γαστούνης, Όλγα Γάντσιου, σε δήλωσή της ανέφερε πως «… Erasmus σημαίνει νέες ιδέες, καινοτομίες, συμπράξεις σχολείων, νέες ευκαιρίες, ανοιχτά μυαλά. Είμαι χαρούμενη που το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα και θα δοθούν σε όλους μας, μαθητές και καθηγητές, ευκαιρίες και δυνατότητες να γνωρίσουμε νέες προοπτικές, παιδαγωγικές πρακτικές, και να υλοποιήσουμε νέες ιδέες.

Να φτιάξουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και σε όλο τον κόσμο. Ήδη στην πρώτη συνάντηση όλων των συνεργατών από τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, οριστικοποιήσαμε και διασαφηνίσαμε όλες τις υποχρεώσεις μας και θέσαμε στόχους για τη διετή πορεία του προγράμματος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος