FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Γεωργιόπουλου-Καστρινού: «Τρέχουν» τα έργα του δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 11-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Τα θέματα των έργων που αφορούν στο δήμο Πηνειού εξέτασαν διεξοδικά χθες σε συνάντησή τους ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Μαζί τους στη σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε. Ηλείας ήταν η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκη Κοκκαλιάρη και της Π.Ε. Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος που εξέτασαν επί μέρους τεχνικά θέματα.

Ο κ. Γεωργιόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών στην τρέχουσα θητεία στην Π.Ε. Ηλείας, τόνισε ότι «… πρέπει να δούμε τι έχουμε κάνει τι σχεδιασμούς έχουμε μπροστά μας και πως μπορούμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο στο εναπόμεναν διάστημα έως τις εκλογές τα έργα τα οποία από κοινού έχουμε αποφασίσει.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα του Οκτωβρίου είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προχωράει στην αναμόρφωση του προγράμματος της του ΕΣΠΑ και πρέπει να δούμε που βρισκόμαστε, εάν μπορούμε να το αναμορφώσουμε και εάν υπάρχουν ζητήματα τα οποία στην πορεία έχουμε διαγνώσει ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε στο υπό αναμόρφωση πρόγραμμα έτσι ώστε και σε αυτό τον τομέα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να τα συμπληρώσουμε με υποδομές και δράσεις που θα αναπτύξουν την Ηλεία.

Το τρίτο σπουδαίο είναι ότι στο τέλος του μήνα αρχές του επόμενου περιμένουμε το Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μαζί και με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς της Ηλείας θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση με μία προκαθορισμένη ατζέντα για να μπορούμε να διεκδικούμε όλοι μαζί αυτά που μας αναλογούν, η Ηλεία δεν έχει πάρει και είναι πολλά»

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος με τον κ. Καστρινό συζήτησαν τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και του δήμου. Σε ότι αφορά τον παραλιακό δρόμο η μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υπογραφή της σχετικής χρηματοδότησης του πρώτου σκέλους των 5 εκατ. ευρώ, από τον αρμόδιο υπουργό έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί. «Ίσως είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο της Βόρειας Ηλείας και είναι κάθε στιγμή στην εποπτεία μας και στην πίεση που πρέπει να ασκήσουμε για να τελειώσει επιτέλους και να δώσει αυτό το έργο την πνοή που πρέπει στην Βόρεια Ηλεία» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σε μια άλλη μελέτη για το τμήμα Γαστούνη – Βαρθολομιό και αυτή είναι σε προχωρημένο στάδιο και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης είναι θέμα ημερών. Για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού ο κ. Καστρινός αναμένεται τη Δευτέρα να επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας για να εξεταστούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει το έργο, καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και στα έργα του δήμου Πηνειού, που υλοποιούνται με χρηματοδοτήσεις μέσω του Ταμείου Μολυβιάτη.

Δύο εξ αυτών ολοκληρώθηκαν και τα άλλα δύο βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Σε ότι αφορά τις εκπτώσεις από αυτά τα έργα, αυτές θα καταλήξουν σε ένα κοινό ταμείο της Περιφέρειας για να γίνει η ανάλογη ανακατανομή. Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε στη διάρκεια της συνάντησης τον κ. Καστρινό για την κατάθεση πρότασης του δήμου σχετικά με τις αστικές αναπλάσεις, μέσα από κονδύλια που αφορούν όλους τους δήμους της Περιφέρειας, πλην των πέντε που εντάσσονται στην ΟΧΕ. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, του μουσικό σχολείο Βαρθολομιού και τις κινήσεις που έχουν γίνει για αυτά από το δήμο Πηνειού.

Ο κ. Καστρινός σε δηλώσεις του τόνισε πως έγινε ενημέρωση για τα έργα που υλοποιούνται και αυτά που αναμένονται. Για το έργο του παραλιακού δρόμου τόνισε πως περιμένει την έγκριση της χρηματοδότησης, για τον βιολογικό επισήμανε πως θα εξεταστεί η πορεία του έργου τη Δευτέρα στην Περιφέρεια.

Προχωρά η δεύτερη μελέτη για τον Παραθίνιο δρόμο, ενώ οι δύο προτάσεις για τις αστικές αναπλάσεις κατατέθηκαν από το δήμο Πηνειού. Στην αγροτική οδοποιία έχουν κατατεθεί ήδη οι προτάσεις. Στο θέμα του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό αλλά καθυστερεί η μελέτη από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος