FOLLOW US: facebook twitter

Τα πουλιά της δυστυχίας

Ημερομηνία: 13-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μπήκε πια για τα καλά ο χειμώνας, ήρθαν και τα Χριστούγεννα και όπως κάθε χρόνο δεν λίγοι οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν θα γιορτάσουν το νέο έτος όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Γιατί για να γιορτάσεις, πρέπει να έχεις τουλάχιστον λίγο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο και ένα κεραμίδι να βάλεις πάνω από το κεφάλι σου.

Σίγουρα οι κάτοικοι της Μάνδρας δεν περίμεναν πριν από τις φονικές πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν την περιοχή τους στα μέσα Νοεμβρίου, ότι θα έκαναν Χριστούγεννα στο δρόμο. Δυστυχώς όσοι έχασαν τις περιουσίες τους θα πρέπει να οπλιστούν με τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας και υπομονής γιατί όπως διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά, η ελληνική γραφειοκρατία και το κουβάρι των αρμοδιοτήτων δεν ξεμπλέκεται ούτε όταν πρόκειται για την επιβίωση εκατοντάδων ανθρώπων.

Μπορεί λοιπόν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές να σταμάτησαν εδώ και εβδομάδες να ασχολούνται με το δράμα της Μάνδρας, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός πολιτών καθώς και φορείς οι οποίοι διαθέτουν το φιλότιμο που λείπει από εκτεταμένες περιοχές του κρατικού μηχανισμού, μεριμνούν για το πώς θα περάσουν οι πληγέντες αυτές τις δύσκολες, υλικά και ηθικά, μέρες. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φορτηγά από όλη την Ελλάδα φτάνουν το ένα μετά το άλλο στην ιστορική περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, μεταφέροντας αγαθά πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους.

Ανταπόκριση υπήρξε και από την Ηλεία, οι κάτοικοι της οποίας ξέρουν δυστυχώς από συμφορές και φροντίζουν κατά κανόνα να επιδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους όσους δοκιμάζονται, όπου κι αν βρίσκονται. Η πρωτοβουλία ήταν του Σωματείου Παραπληγικών και το πραγματικά συγκινητικό είναι ότι για την υλοποίησή της κινητοποιήθηκαν οι πάντες: πολίτες, οι οποίοι προσέφεραν από το υστέρημά τους, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που παραχώρησε ένα φορτηγό για την μεταφορά, αλλά και οι στρατιώτες της ΣΕΤΤΗΛ, οι οποίοι φόρτωσαν 100 μεγάλα δέματα. Τουλάχιστον για φέτος τα Χριστούγεννα, δεν χρειάζεται να μιλάμε για αγάπη. Φέτος τα Χριστούγεννα, τα φορτηγά είναι παντού!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος