FOLLOW US: facebook twitter

Αρχηγός ΠΣ: Θα είμαστε έτοιμοι τη νέα αντιπυρική περίοδο

Ημερομηνία: 13-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου τίμησε αυτούς που στήριξαν το έργο της

Την πεποίθηση πως τη νέα αντιπυρική περίοδο το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι πανέτοιμο για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της νέας αντιπυρικής περιόδου, εξέφρασε από τον Πύργο ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος. Ο Αρχηγός παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κατά την οποία τιμήθηκαν οι ιδιώτες, οι φορείς και οι εθελοντές που προσέφεραν στο έργο της Πυροσβεστικής κατά την αντιπυρική περίοδο της φετινής σεζόν.

Ο Γραμματέας της ΕΥΠΣ Ηλείας βραβεύει τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο

Αρχηγός ΠΣ: Έγινε σωστή διαχείριση το καλοκαίρι

Τόσο στις δηλώσεις του, όσο και στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Καπέλιος τόνισε πως «… η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου είναι ένα κόσμημα με σπουδαίο επιχειρησιακό έργο, που το καλοκαίρι απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα. Αυτό φάνηκε από την επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο και από το ότι δεν πάθαμε ζημιές φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή, παρότι είχαμε πάρα πολλές πυρκαγιές. Θεωρώ ότι όλα πήγαν καλά, μπορεί να υπήρχαν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά ξεπεράστηκαν μέσα από μια σωστή διαχείριση των πραγμάτων» είπε.

Σχολιάζοντας το θέμα των εναέριων μέσων ανέφερε πως «… υπήρχε κάποια προβλήματα τις πρώτες μέρες της αντιπυρικής με τον αριθμό των εναέριων μέσων. Δεν είχε ολοκληρωθεί ο αριθμός έλευσής τους, για αυτό είχαμε κάποια κενά και στην Ηλεία στο Ericsson. Αλλά στη διαχείριση του στόλου, έστω και με ελλείμματα, νομίζω ότι τα καταφέραμε. Δεν ήταν ολιγωρία της υπηρεσίας ό,τι έγινε πέρυσι, αλλά γραφειοκρατικά ζητήματα μας έφεραν πίσω και δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας.

Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς, ξεκινήσαμε από νωρίς και προχωράμε ήδη τη διαδικασία των διαγωνισμών, οπότε το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ ότι θα έχουμε όλα τα μέσα νωρίς». Ο κ. Καπέλιος ανέφερε πως στην Ηλεία, αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα υπήρξαν αρκετές πυρκαγιές αν συνυπολογίσουμε και τη Ζάκυνθο. «Δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα ούτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο επί της ουσίας. Το ΠΣ έχει θεσμούς και διαδικασίες και η πολιτική μας ηγεσία μας στηρίζει απόλυτα» δήλωσε μεταξύ άλλων…

Πετρούτσος: Τιμούμε όσους βοήθησαν στο έργο μας

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Γιάννης Πετρούτσος στην ομιλία του έκανε μια μικρή αναδρομή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της Π.Υ. Πύργου και του νομού. «Στόχος μου ήταν να φέρω εις πέρας την αποστολή του Σώματος, ήτοι την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του δασικού μας πλούτου αλλά και να τιμήσω αυτούς που μου εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση αυτή!

Με την άφιξή μου εδώ όλοι οι συνάδελφοι με υποδέχτηκαν εγκάρδια και με έκαναν να νιώσω σίγουρος για την επιτυχία της συνεργασίας μας. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου γνώριζα τις επιχειρησιακές δυσκολίες. Η προετοιμασία όμως, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ήταν δυσκολότερη, λόγω των οικονομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα και ειδικότερα η Υπηρεσία μας.

Στάθηκα όμως, ιδιαίτερα τυχερός, αφού εδώ στην Ηλεία, βρήκα ανθρώπους που στήριζαν και στηρίζουν την Υπηρεσία μας» ανέφερε μιλώντας για όλους όσους προσέφεραν στην Π.Υ. Πύργου, φορείς, εθελοντές, ιδιώτες…

Με αυτή την λιτή τελετή, ερχόμαστε να τιμήσουμε αυτούς που βοήθησαν την υπηρεσία, είτε οικονομικά, είτε προσφέροντας έργο στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών! Όλοι εσείς συμβάλατε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στο να πετύχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες και καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές! Όλοι μαζί κρίκοι μιας αλυσίδας που στόχο είχε να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό, της δασικής πυρκαγιάς» δήλωσε και εξήρε ιδιαίτερα τους εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών.

«Διπλωματικό» επεισόδιο με Λιατσή

Όταν κλήθηκε να τιμηθεί ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής για την προσφορά του στο πυροσβεστικό έργο κατά την αντιπυρική περίοδο, δεν δέχθηκε τον έπαινο, γιατί θεώρησε πως «πρώτα θα έπρεπε να τιμηθεί ο δήμος με την καλύτερη ομάδα πυροπροστασίας της Πολιτικής Προστασίας και όχι αυτοί που έδωσαν «λάστιχα και βενζίνες»… Στην αίθουσα όλοι σάστισαν και η στάση του δημάρχου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση…

Ποιοι τιμήθηκαν

Χαιρετισμός απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Ηλείας Σωτήρης Παπαηλιού, που εξήρε τη συμβολή του Αρχηγού κ. Καπέλιου στο οποίο προσέφερε ο γραμματέας της Ένωσης Γ. Γεωργόπουλος αναμνηστικό δώρο. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με πλακέτα ή έπαινο, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός (προσφορά ποσού για την επισκευή οχήματος), ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος (παρόντας επιχειρησιακά σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές του νομού), ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων (προσφορά ελαστικών για όχημα του ΠΚ Κρεστένων), ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής (προσφορά οκτώ ελαστικών για δύο οχήματα της Π.Υ. Πύργου), η Εθνική Τράπεζα (δωρεά υλικού στο Π.Κ. Ολυμπίας), η ξενοδοχειακή μονάδα Aldemar (χορηγία στην υπηρεσία), στον ΟΤΕ (προσφορά υλικού στο Π.Κ. Ολυμπίας), η εταιρία ΑΦΟΙ Τορέγα (προσφορά ξυλείας Π.Υ. Πύργου), η εταιρία πρατηρίου υγρών καυσίμων Ντάβαρη (προσφορά τεσσάρων ελαστικών σε όχημα της ΠΥ Πύργου), ο επιχειρηματίας Γιάννης Διονυσόπουλος (προσφορά τεσσάρων ελαστικών σε όχημα της Π.Υ. Πύργου), η Ένωση Ξενοδόχων Ολυμπίας (προσφορά υλικού στο Π.Κ. Ολυμπίας), ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχ. Ολυμπίας (προσφορά υλικού στο Π.Κ. Ολυμπίας), οι δήμαρχοι Πύργου, κ. Λιατσής, Ζαχάρως, κ. Φάμελος, Αρχ. Ολυμπίας κ. Κοτζάς, Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος ως εθελοντής, η 117 ΠΜ, η Δ.Α. Ηλείας, η ΣΕΤΤΗΛ, ο Δασάρχης Ολυμπίας Βασίλης Γιακουμής, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας Χρήστος Αναγνωστόπουλος, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Καρανικολός, η Εθελοντική Ομάδα ΔΙΑΣ  Αρχ. Ολυμπίας, η Εθελοντική Ομάδα Rommel, η Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας, η Αερολέσχη Πύργου, η Εθελοντική Ομάδα «Πηνειός» και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας.

Ειδική τιμή έγινε στον Υποστράτηγο Νίκο Νικολακόπουλο ο οποίος συγκινημένος δήλωσε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου αποτελεί πανεπιστήμιο για το σώμα εξήρε το διοικητή Γιάννη Πετρούτσο ζητώντας την αξιοποίησή του από τον Αρχηγό, αλλά και τον μέχρι πρότινος άμεσο συνεργάτη του Πυραγό Ανδρέα Λούρμπα, που όπως είπε του έσωσε τη ζωή, όταν υπέστη εγκεφαλικό στη διάρκεια πυρκαγιάς στην Αχαΐα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος