FOLLOW US: facebook twitter

Αγκάθι το οικονομικό: Σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας με τους εκπροσώπους του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού και των ΤΟΕΒ

Ημερομηνία: 11-04-2018 | Συντάκτης:

Εν μέσω επίσχεσης εργασίας και με τα προβλήματα στο δίκτυο να έχουν συσσωρευθεί στο μέγιστο βαθμό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης του Πάσχα ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας για την πορεία του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ στην Ηλεία. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε επίσχεση και έχει γίνει καταβολή μέρος της οφειλής, ενώ και το αρδευτικό έργο βρίσκεται στον αέρα λόγω μη συντήρησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έλαβε την πρωτοβουλία για να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τον ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού και τους ΤΟΕΒ. Στη σύσκεψη οι εκπρόσωπο των ΤΟΕΒ παραπονέθηκαν πως ο ΓΟΕΒ ζητά περισσότερα χρήματα σε σχέση με το παρελθόν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Στις προτάσεις που έγιναν αναφέρθηκε να γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού στα περσινά επίπεδα, ώστε να αποφευχθεί το οικονομικό αδιέξοδο που υπάρχει.

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ δεσμεύτηκαν να καταβάλουν τα χρήματα που απαιτούνται ως οφειλόμενα προς τον ΓΟΕΒ, για να πληρωθεί το προσωπικό και να προλάβει ο οργανισμός τη φετινή αρδευτική περίοδο που ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Το ΔΣ του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να λάβει την απόφαση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του έτους.

Σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε πως «… συγκαλέσαμε τη σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στον ΓΟΕΒ και την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του οργανισμού, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η αρδευτική περίοδος και η γενικότερη βιωσιμότητα του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας. Τέθηκε στο τραπέζι η πρόταση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΓΟΕΒ στα περσινά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ΤΟΕΒ και θα δούμε αργότερα και τις προσαρμογές που μπορούν να γίνουν. Από την πλευρά τους οι ΤΟΕΒ δεσμεύτηκαν να καταθέσουν τα ποσά που τους αναλογούν για να καταβληθούν δεδουλευμένα. Παράλληλα ζητήσαμε από τον ΓΟΕΒ να μας παραδώσει μελέτες που έχει για να διεκδικήσουμε από κοινού χρήματα για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις αναβάθμισης. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε ώστε να βρεθεί λύση για τους εργαζόμενους και να θέσουμε τα θεμέλια για τη συνολική εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος