FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην κορυφή των διεκδικήσεων

Ημερομηνία: 05-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59870″ img_size=”full”][vc_column_text]Με ανακοίνωση του προς τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, ο πρόεδρος του Χρήστος Γαρύφαλλος με αφορμή τα εγκαίνια της 83η Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο από τον Πρωθυπουργό, αναφέρεται στις διεκδικήσεις τους. «Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 εγκαινιάζεται από τον Πρωθυπουργό η 83η Διεθνής  Έκθεση Θεσσαλονίκης .Εννέα (9) χρόνια  φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ψήφισαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ , δεν ξεπερνιούνται ούτε αντιμετωπίζονται με τα επικοινωνιακά διαγγέλματα για δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια όταν είναι γνωστό πως η οικονομική και η πολιτική ανεξαρτησία έχει υποθηκευτεί τουλάχιστον μέχρι το 2060. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούμε την συγκρότηση ενιαίου μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ,στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας ,στην οικονομική αφαίμαξη μισθών και συντάξεων διεκδικώντας:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης και προσφοράς  ( Παιδικοί Σταθμοί ,Κοινωνικές Υπηρεσίες , Υπηρεσίες Καθαριότητας ,Πρασίνου κ.λπ). Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων (Ν.4387/2016)

-Αυξήσεις στους μισθούς .Επαναφορά του 13ου  και  14ου  μισθού.

Υπολογισμός της διετίας 2016-2017 στην μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων.

-Τακτοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πολυετή απασχόληση στους Ο.Τ.Α.  Α΄ Βαθμού .

-Κατάργηση της προσχηματικής αξιολόγησης και της ντροπολογίας Γεροβασίλη .

-Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

-Ουσιαστική προστασία της 1ης  κατοικίας.

-Αφορολόγητο στα 12,000 ευρώ.

-Καμιά περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ,διερεύνηση των ειδικοτήτων εργαζομένων που το δικαιούνται.

-Όχι στην κατάργηση του προληπτικού ελέγχου δαπανών.

-Την κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν.3979/2011  όπου δίνεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. Ά  Βαθμού για τη σύναξη Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας. Ως εργαζόμενοι στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε μαζικά θέτοντας και διεκδικώντας την δική μας πρόταση ενάντια στις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές του Μνημονίου και των δανειστών».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot