FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Λυκείου Ελληνίδων με δήμαρχο Πύργου για το σπουδαίο 3ήμερο εκπαιδευτικών δράσεων που ετοιμάζουν

Ημερομηνία: 06-01-2017 | Συντάκτης:

liatsis-lykeio-ellinidon

Στήριξη και συνεργασία του δήμου Πύργου

Για την σπουδαία ενότητα εκπαιδευτικών δράσεων που ετοιμάζει το Λύκειο Ελληνιδων Πύργου σε συνεργασία με το Κέντρο Παραδοσιακής Μουσικής «Φοίβος Ανωγιαννακης», συναντήθηκαν χθες με το δήμαρχο Πύργου τα μέλη του Δ.Σ του Λυκείου. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Τούλα Καλαμπόκα, η Αντιδήμαρχος κα. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου καθώς και με το μέλος του Λυκείου Ελληνίδων κα. Γιώτα Μπαρτζοπούλου – Κούλη.

Η κ. Καλαμπόκα, ενημέρωσε το δήμαρχο ότι στις  13,14 και 15 Ιανουαρίου, γίνονται εκπαιδευτικές δράσεις στην πολη μας που τις διοργανώνει το Κέντρο Παραδοσιακής Μουσικής «Φοίβος Ανωγιαννακης» με τον καθηγητή εθνομουσικολογίας Λάμπρο Λιάβα και τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνου Τουμπακάρη.

«Οι εκπαιδευτικές αυτές δράσεις αποσκοπούν στην ανάδειξη και καταξίωση της παραδοσιακής μουσικής και των παραδοσιακών οργάνων. Συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και τα 7 λύκεια της Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια αξιόλογη κίνηση, έτσι ώστε να μάθουν και οι νεότεροι ποια είναι η ιστορία της παραδοσιακής μουσικής και των παραδοσιακών οργάνων και να παραδώσουν οι παλαίμαχοι μουσικοί τη σκυτάλη στους νέους. Το Λύκειο Ελληνίδων καταβάλει κάθε προσπάθεια να πετύχει αυτό το πρόγραμμα και ζητήσαμε τη συνδρομή του Δημάρχου ο οποίος μας εξέπληξε με την αγάπη και το ενδιαφέρον του για το Λύκειο και για τον Πολιτισμό. Ζητήσαμε κάτι αντιπροσωπευτικό από το δήμο μας για να προσφέρουμε σαν ενθύμιο- ανάμνηση από την πόλη μας στους επισήμους επισκέπτες μας και μας έδωσε αντιπροσωπευτικά για το δήμο σε έντυπο υλικό για το δήμο και όχι μόνο, είμαστε ευγνώμονες και ελπίζουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας.»

Ο κ. Λιατσής από την πλευρά του, τόνισε ότι το Λύκειο Ελληνίδων έχει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο του Πολιτισμού στον Πύργο και από τη στιγμή που η δημοτική αρχή έχει απελευθερωθεί από τον καθημερινό αγώνα που έδινε για μια καθαρή πόλη, μπορεί πλέον να στρέψει το βλέμμα της στον Πολιτισμό.

«Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε όλες τις πτυχές της πόλης μας και ο πολιτισμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της. Το Λύκειο Ελληνίδων δεν διεκδικεί αλλά έχει την πρωτοκαθεδρία στο χωρο του Πολιτισμού, είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους της πόλης, έχει δομηθεί σωστά, εκλεκτά μελη έχουν υπηρετήσει στα συμβούλια του και είναι αναρίθμητες οι εκδηλώσεις που έχουν την σφραγίδα της ποιότητας και μπορούμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύουν γενικότερα την κοινωνία μας στο θέμα του πολιτισμού. Σήμερα η κ. Καλαμπόκα, αγαπητή μου φίλη και η κ. Γιώτα Κούλη, και η Ανδριάννα που κάθε μέρα κάνει από ένα καλό. Χάρηκα που ήρθαν εδώ και που αναθεωρούμε τις σχέσεις μας με Λύκειο Ελληνίδων, οριοθετούμε ρόλους μας και ο δήμος υπόσχεται ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει. Το 2017, ξεκινάμε συνεργασία με αυτή την εκδήλωση- δραση, και από κει και πέρα, οι εκ των ενόντων τακτοποίηση στον Απόλλωνα, θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε την πολιτιστική ανάσα στην πόλη μας.»

Σε ότι αφορά το Δήμο συμφωνήθηκε και έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο ΚΑΠΗ Πύργου (περιοχή Αγ.Βαρβάρας) και ώρα 17:30-20:00 συνάντηση του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα και μελών του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των ΚΑΠΗ της περιοχής. Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής .Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς(μουσικά σχολεία,σύλλογοι κλπ)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος