FOLLOW US: facebook twitter

Συμπεράσματα από την κοινή σύσκεψη των εμπόρων στην Αμαλιάδα από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας

Ημερομηνία: 06-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Υπόμνημα στο Σπίρτζη για έργα υποδομών

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας πραγματοποίησε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο, στις 1 & 2 Απριλίου 2017, στην Αμαλιάδα.

Μετά την κοινή σύσκεψη του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου οι φορείς που συμμετείχαν σε αυτό, αφού επεσήμαναν τα χρόνια προβλήματα της παραμελημένης Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, αποφάσισαν να αποσταλεί κοινό υπόμνημα – αίτημα  προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη με το οποίο ζητούν να ενημερωθούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τον οδικό άξονα Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας- Τσακώνας, για την σιδηροδρομική σύνδεση Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας- Καλαμάτας, για τη λειτουργία του εμπορικού τμήματος του νέου λιμανιού της Πάτρας προκειμένου να μεταφέρονται τα εμπορεύματα της ενδοχώρας χωρίς την κοστοβόρα μεταφορά τους στον Πειραιά, τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στο Δήμο Ήλιδας, τη λειτουργία του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, το αεροδρόμιο στη Δυτική Ελλάδα.  Οι φορείς αφού ενημερωθούν με το χρονοδιάγραμμα θα αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή συγχαρητηρίων στην Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά που αφουγκράστηκε την άποψη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων που πλήττονται σκληρά από την κρίση.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας,  καυτηριάστηκε η στάση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου

1) Γιατί ανέμειξε στη διαδικασία φορείς που δεν έπρεπε (Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΣΕΛΠΕ, πολυεθνικές και πολυκαταστήματα) για τον ορισμό των ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Τα δικαιώματά μας δεν τα εκχωρούμε.

2) Για τη μη λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να αβαντάρει τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές.

Συζητήθηκαν επίσης το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα οποία έγινε εκτενής ανάλυση.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Εμπορικό

Σύλλογο Αμαλιάδας για την άψογη φιλοξενία του και για την εποικοδομητική εκδήλωση που πραγματοποίησε.

Παρόντες στη συνεδρίαση πέραν των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων της Ηλείας και μελών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων και ο ο Βουλευτής Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας, ο δήμαρχος Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος, Ο πρόεδρος του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ηλείας Α. Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ηλείας Π. Διαμαντόπουλος κ.α καθώς και εκπρόσωποι φορέων και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ήλιδας. Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννης Κουτσούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot