FOLLOW US: facebook twitter

Στον Πύργο ο Θανάσης Χειμωνάς με την «Παραφροσύνη»: Το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Κορκολή

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το νέο μυθιστόρημα του γνωστού συγγραφέα Θανάση Χειμωνά «Παραφροσύνη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζει στον Πύργο το βιβλιοπωλείο Κορκολής την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα. Τον συγγραφέα που θα είναι παρών και θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο, προλογίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Το βιβλίο περιγράφει την ζωή του Ανδρέα, ενός ελπιδοφόρου δοκιμιογράφου που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης Θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική. Η Μυρτώ –αν και ενταγμένη στον αντιεξουσιαστικό χώρο– γοητεύεται απ’ αυτόν και επιδιώκει να τον προσεγγίσει, την ίδια περίοδο που η εκθαμβωτική και διάσημη ηθοποιός Βανέσσα βιώνει μια σχέση πάθους μαζί του, που υπονομεύεται από την εύθραυστη ψυχική της κατάσταση. Ο Βλάσης, ένας αστυνομικός με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν, ζει με τους δικούς του εφιάλτες.

Ανθρώπινες ζωές που διασταυρώνονται απρόσμενα με φόντο μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική, μα κυρίως ηθική κρίση. Και που η παραφροσύνη καραδοκεί στη γωνία με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

Ο ίδιος ο συγγραφέας, μιλώντας για τους χαρακτήρες του βιβλίου του αναφέρει:

«Ο Ανδρέας Θανόπουλος έχει αρκετά κοινά μ’ εμένα. Το αυτό ισχύει και για την Πράσινη Θύελλα και το κόμμα το οποίο “υπηρέτησα” για πέντε χρόνια. Κάποια από τα πρόσωπα του βιβλίου υπάρχουν και στην πραγματική ζωή. Κάποια από τα γεγονότα που αναφέρω έχουν όντως συμβεί στ’ αλήθεια. Η Παραφροσύνη όμως είναι πάνω απ’ όλα ένα μυθιστόρημα, ένα έργο μυθοπλασίας. Το πού τελειώνει η πραγματικότητα και πού αρχίζει το παραμύθι προτιμώ να αφήσω τον αναγνώστη να το ανακαλύψει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος