FOLLOW US: facebook twitter

«Orelia, Κοίτα Ψηλά!»: Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Ηλείας εκπαιδευτικού και ποιήτριας Κατερίνας Σκυλλάκου

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την ευχή να διατηρούμε ζωντανό το χαμόγελό μας, προσπαθεί να περάσει στο αναγνωστικό κοινό η  Ηλεία εκπαιδευτικός και ποιήτρια Κατερίνα Σκυλλάκου, με την πρώτη  της ποιητική συλλογή ORELIA, ΚΟΙΤΑ ΨΗΛΑ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Η Κατερίνα, συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός, με λαμπρές σπουδές, με καταγωγή από την Σαλμώνη, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και την Ηλεία. Μεγάλη της αγάπη τα ταξίδια «το χειμώνα δούλευα και τα καλοκαίρια πάντα ταξίδευα» μας λέει η ίδια και τα ποιήματά της είναι τα μικρά διαμαντάκια των εμπειριών της από το οδοιπορικό της ανά την Ελλάδα. Μάνη, Σίφνος, Νίσυρος  Ανάφη, Ιθάκη, Σούνιο, από το Ιόνιο στο Αιγαίο και σε χερσαίες εφορμήσεις σε τόπους που έχουν μια ξεχωριστή «δύναμη».

Βεβαίως ο γενέθλιος τόπος, κρατά ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς της και θαρρώ πως εδώ, στην Ολυμπία, στον Καϊάφα και κυρίως στον κόλπο του Άγιου Αντρέα με φόντο το μοναδικής ομορφιάς ηλιοβασίλεμα, έχει γράψει τα ωραιότερά της ποιήματα, γεμάτα ευαισθησία και λυρισμό,  μέσα από τα οποία εξυμνεί την αγάπη, τον έρωτα, την  ομορφιά και τις αξίες της ζωής. Όπως μου εξομολογήθηκε η Κατερίνα, ο φωτεινός κόλπος του Άγιου Αντρέα, είναι το δικό της προσωπικό, αγαπημένο καταφύγιο.

Άγιος Αντρέας

Σ’ έναν κόλπο

φωτεινό

με μια αγκαλιά

ηλιοστάλαχτη

ψιθυρίζω

σε σένα

λόγια ανήκουστα

για μιαν αγάπη

που φτερουγίζει

ολόγυρα

με το πρόσωπο

αφτιασίδωτο…

Η Κατερίνα Σκυλλάκου θα παρουσιάσει  το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα, την ποιητική της συλλογή Orelia ΚΟΙΤΑ ΨΗΛΑ στο χώρο των εκδόσεων Γαβριληλίδη στην Αθήνα, στις 30 Μάρτη, ενώ έχει προγραμματίσει βεβαίως και μια παρουσίαση στην Ηλεία, στο γενέθλιο τόπο.

Η Κατερίνα Σκυλλάκου, σπούδασε παιδαγωγικά με εξειδίκευση στο Drama in Education ( University of Central England στο Μπέμιγχαμ. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Μοντέλα σχεδιασμού­ και ανάπτυξης εκπαιδευτικών μονάδων» του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Ρόδου Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το βιβλίο Orelia, κοίτα ψηλά, είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος