FOLLOW US: facebook twitter

Σε λίγες μέρες το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Ημερομηνία: 01-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53735″ img_size=”full”][vc_column_text]Λίγες ημέρες απομένουν για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», μέσω του οποίου ενισχύονται επενδύσεις για ενεργειακή θωράκιση κατοικιών, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση, που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ περιλαμβάνει και παραρτήματα με τη λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, τα έντυπα των προτεινόμενων παρεμβάσεων και της ολοκλήρωσης των έργων, η υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου και του αναδόχου, κ.α.

Οι βασικές εργασίες που επιδοτούνται είναι οι εξής:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης
  • Εγκατάσταση θερμομόνωσης στο κτίριο, στην οποία περιλαμβάνονται η στέγη/ταράτσα, οι εξωτερικοί τοίχοι και η πιλοτή.
  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, με αλλαγή καυσίμου, πρόβλεψη για αυτόνομη θέρμανση. Μπορεί να συνδυαστεί με την αλλαγή καυσίμου και την παροχή ζεστού νερού. Οι αλλαγές πρέπει να μειώνουν τη σημερινή κατανάλωση καυσίμου κατά 40% για τα χαμηλά εισοδήματα και κατά 70% στα υψηλότερα..

Διευκρινίζεται ότι κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να υποβάλει μόνο μία αίτηση.

Υποβάλλεται επίσης μόνο μία αίτηση για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία, ενώ το ίδιο ισχύει για πρόγραμμα που καλύπτει ολόκληρη την πολυκατοικία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot