FOLLOW US: facebook twitter

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή Ρ Η Γ Α Σ: 4η Εθελοντική Αιμοδοσία “Δίνω Αίμα…Δίνω Ζωή!”

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Δράση: «Τα παιδιά…νοιάζονται»

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, παράλληλα με την ενημέρωση γονέων στο χώρο του νέου μας σχολείου διεξάχθηκε η 4η Εθελοντική μας Αιμοδοσία και Δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών. Είμαστε υπερήφανοι για την Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο μας, τα τελευταία τρία χρόνια, με την πολύτιμη βοήθεια βέβαια των γονιών του σχολείου μας, οι οποίοι,μαζί με εμάς, έχουν συνειδητοποιήσει την υπέρτατη αξία της δωρεάς αίματος.Το αίμα είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε αφού είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται! Είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ένα δυνατό παράδειγμα ζωής που όλοι μας οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας! Τα παιδιά νοιάστηκαν…οι γονείς τους έδωσαν. Κι έτσι, όλοι μαζί, βοηθήσαμε τους εαυτούς μας να νοιώσουν την προσφορά, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.

Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος καθώς η μονάδα αίματος που θα προσφέρει ένας εθελοντής αιμοδότης θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια αφού το αίμα συλλέγεται χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο εξοπλισμό.Αρκούν μόνο 8-10 λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη!

Παράλληλα, όμως, με την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήσαμε και μια άλλη δράση, αυτή της δειγματοληψίας για δότες μυελού των οστών. Με μια απλή δειγματοληψία στοματικού επιχρίσματος (δείγμα σάλιου με μπατονέτα) μπορούμε να γίνουμε υποψήφιοι δότες μυελού των οστών και να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας που πάσχει από κάποια αιματολογική κακοήθεια.Αυτό το ευχάριστο, μοναδικό και ασύλληπτο γεγονός συνέβη σε γονιό του σχολείου μας, ο οποίος έγινε δότης μυελού των οστών στην 2η Εθελοντική Αιμοδοσία μας και τελικά μπόρεσε να δώσει ζωή σ΄έναν συνάνθρωπό μας 44 ετών που έπασχε από οξεία λευχαιμία.

Ευχαριστούμε το Σταθμό Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας που παρευρέθηκε στο χώρο μας για ακόμα μια φορά και μας βοήθησε να εμπλουτίσουμε την Τράπεζα Αίματος του σχολείου μας.  Γιατί όσους περισσότερους πιθανούς δότες έχουμε στην παγκόσμια δεξαμενή, τόσες περισσότερες ελπίδες έχει κάποιος συνάνθρωπός μας να βρει τη μόνιμη θεραπεία.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους γονείς μας που είναι πάντα δίπλα μας σε ότι κι αν κάνουμε και περιβάλλουν με αγάπη και εμπιστοσύνη όλες τις πρωτοβουλίες μας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος