FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις Τάκη Αντωνακόπουλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου

Ημερομηνία: 21-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38893″ img_size=”full”][vc_column_text]Συγκεκριμένες  προτάσεις, άμεσης υλοποίησης έθεσε, προ ημερησίας διάταξης,στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.  Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Συγκεκριμένα πρότεινε:

α )Συμμόρφωση της Δημοτικής Αρχής,σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη μείωση Δημοτικών Τελών σε ειδικές κατηγορίες δημοτών(πολύτεκνοι,Αμεα,μακροχρόνια άνεργοι)

β )Συμμόρφωση της Δημοτικής Αρχής,στην «οδηγία»του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με την αναδρομικότητα και το ύψος των τελών που αντιστοιχούν σε μη χρησιμοποιούμενα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

γ )Μείωση τελών υπογείων χώρων.

Ο Κος Αντωνακόπουλος τόνισε, ότι έχει υποβληθεί κοινό υπόμνημα του ιδίου και του Κου Αργυρόπουλου Γιάννη στον Δήμαρχο ,σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα.

δ )Ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων στον Πύργο,των Ιδρυμάτων «Ι.Λάτση», «Σάκη Καράγιωργα», «Τάκη Δόξα».

Απαιτείται υποβολή πρότασης της Δημοτικής Αρχής προς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων ,με τις διοικήσεις των συγκεκριμένων ιδρυμάτων. Με  τις  δραστηριότητες τους ίσως απομακρυνθεί το σκοτάδι που έχει επιβληθεί στην πόλη.

ε ) Με την ευκαιρία της παρουσίας ετεροδημοτών στην πόλη μας κατά τις εορτές του Πάσχα,να οργανωθεί συνάντηση εκ μέρους του Δήμου,με τις Διοικήσεις Συλλόγων Ετεροδημοτών.Αντικείμενο η προετοιμασία πολιτιστικών εκδηλώσεων ,σε όλο τον Δήμο,το καλοκαίρι.

στ )Η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σχετικά με το πρόβλημα «αδέσποτα ζώα» στη πόλη.Ο υπουργός Κος Τσιρώνης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Πύργου,απέστειλε «λευκή σελίδα» όσον αφορά δράσεις και πρωτοβουλίες για το συγκεκριμένο θέμα.

ζ )Σχετικά με την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στο γνωστικό πεδίο του πολιτισμούο Κος Αντωνακόπουλος ,επανέλαβε την πρόταση που είχε διατυπώσει σε προηγούμενη συνεδρίαση για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα προβεί σε ενέργειες ωρίμανσης και επίσπευσης της υλοποίησης της σχετικής υπουργικής πρότασης.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε υποβληθεί και από άλλη παράταξη στην προχτεσινή συνεδρίαση.

η ) Ζήτησε να πληροφορήσει ο Δήμαρχος το σώμα για τα ονόματα των ειδικών συνεργατών,που ο ίδιος έχει επιλέξει .Υπήρξε μεγάλη ένταση μέχρι ο Δήμαρχος να αναφέρει μόνο τα επώνυμα των συνεργατών.

Ο κ.  Αντωνακόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει γραπτώς πλήρη στοιχεία,καθώς και ύψος αμοιβής των συνεργατών, αναρωτούμενος γιατί υπάρχει τόσο σπουδή απόκρυψης, αφού δεν τίθεται θέμα παρανομίας.

Για την μελέτη ανάπλασης κεντρικής πλατείας «ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ»

Η πλατεία «Σάκη Καράγιωργα»,αποτελεί σημείο υψηλής αναγνωρισιμότητας της πόλης,και βασικό στοιχείο της ταυτότητάς της.

Επιβάλλεται διαβούλευση με τους πολίτες για όποιο σχέδιο μετατροπής της πλατείας.

Επαγγελματίες, Εμπορικός κόσμος ,πολίτες  τρίτης ηλικίας,παιδιά,άτομα με αναπηρία δύναται να καταθέσουν χρήσιμες προτάσεις για τη λειτουργία πλατείας.

Επίσης διαπυστώθηκε ότι δεν υπήρξε αφομοίωση αρχιτεκτονικής γνώσης κατά τη σύνταξη της μελέτης.

Σίγουρα οι υπάλληλοι του Δήμου καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες ,αλλά η διαβούλευση είναι το πολιτικό μέρος της υπόθεσης ,η οποία δεν αντικαθιστά τα από αυτοαποκαλούμενους «φωτισμένους».

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΣΑ»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot