FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστικό Κέντρο δήμου Πύργου: Με Πασχαλίδη στο Κατάκολο & Ρίτα Αντωνοπούλου στο Μουσείο Πύργου

Ημερομηνία: 08-08-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”68102″ img_size=”full”][vc_column_text]Το πλαίσιο δράσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Πύργου που πρόσφατα απέκτησε οντότητα, ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου δήμου Πύργου Γ. Λιατσής και ο αντιπρόεδρος Νίκος Λαϊνόπουλος. Όπως τόνισαν ο Αύγουστος, ο ωραιότερος μήνας του καλοκαιριού σηματοδοτεί για την πόλη του Πύργου και τον δήμο, την έναρξη πολλών πολιτιστικών δράσεων και καλλιτεχνικών δράσεων από το Πολιτιστικό Κέντρο.  Η αρχή θα γίνει στις 13 Αυγούστου με μια συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μίλτου Πασχαλίδι στο λιμάνι Κατακόλου, ενώ στις 26 Αυγούστου, η Ρίτα Αντωνοπούλου θα δώσει συναυλία στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, μια μουσική βραδιά που γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων . Και οι δύο βραδιές θα έχουν ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα, ετοιμάζεται με την συνδρομή της Αδαμαντίας Τσακανίκα, η Δημοτική Πινακοθήκη Πύργου ενώ αξιοποιείται και το ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου.

Ο κ. Λιατσής ευχαρίστησε αρχικά τον Νίκο Λαϊνόπουλο που όπως είπε, ανιδιοτελώς έχει διαθέσει άπειρες εργατοώρες για τον Πολιτισμό, όπως και την Αδαμαντία Τσακανίκα που ασχολείται με την δημιουργία της Πινακοθήκης. Τόνισε ακόμα ότι το όραμα του Πολιτιστικού Κέντρου για τον Πολιτισμό είναι συνδυασμένο με την ποιότητα και εμπεριέχει σοβαρούς συμβολισμούς για την πόλη, γιατί ο κόσμος έχει μπουχτίσει να τρέχει απλώς σε συναυλίες.

Συναυλίες με συμβολισμούς

«Οι δικές μας συναυλίες που θα γίνουν έχουν μια ιδιαιτερότητα κι έναν συμβολισμό.  Η μια με τον Μίλτο Πασχαλίδη γίνεται στο λιμάνι Κατακολου για να υπογραμμίσει σε όλους ότι το λιμάνι Κατακόλου είναι ο Πύργος και να περάσει το μήνυμα στον κ. Σπίρτζη και σε όποιον τον συνεπικουρεί στην άρνησή του να υπογράψει την απόφαση, ότι οι πεινασμένοι του Πύργου με συναυλία, με πολιτισμό σου λένε βάλε την υπογραφή σου να αποκατασταθεί ο ομφάλιος λώρος που δένει το λιμάνι με τον Πύργο.  Η συναυλία που θα γίνει στις 26  Αυγούστου έξω από Αρχαιολογικό  Μουσείο του Πύργου, δεν είναι αμιγώς καλλιτεχνική συναυλία σαν τις άλλες, προβάλλει καταρχήν το Μουσείο μας, έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών που έχει ευρήματα που βρέθηκαν στην πόλη μας, στο δήμο μας. Αυτήν την πόλη πάμε να αναδείξουμε.»

Δύο εκθέσεις ζωγραφικής

Επίσης ο κ. Λιατσής ανακοίνωσε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο θα διοργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής, αξιοποιώντας το ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου που αξιοποιείται και γίνεται χώρος εκδηλώσεων πολιτισμού. Η πρώτη έκθεση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα με έργα του Γιάννη Τσολάκου και η δεύτερη από τον μεγάλο ζωγράφο Κώστα Σπυρόπουλο. Τέλος, ανέφερε ότι ζωντανεύει και ο χώρος που βρίσκεται το Τεχνοδρόμιο, όπου θα γίνονται συναυλίες και εκδηλώσεις κυρίως για την νεολαία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκος Λαϊνόπουλος ανέφερε αρχικά ότι ήταν χρονοβόρα η τήρηση των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος έτσι ώστε να αποκτήσει οντότητα το Πολιτιστικό κέντρο με αποτέλεσμα να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός του πριν από λίγες μέρες, στις 25 Ιουλίου, οπότε αναγκαστικά δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν νωρίτερα καμία καλλιτεχνική δράση και συναυλία.  Έτσι, τώρα που το… τρένο μπήκε στις ράγες, ο δημοτικός πολιτιστικός οργανισμός Πύργου μπορεί πλέον να αναλάβει και επίσημα δράση.

«Έτσι φτάσαμε στον πιο ωραίο μήνα τον Αύγουστο, όπου θα κάνουμε δύο συναυλίες. Την Δευτέρα 13 Αυγούστου στο λιμάνι Κατακόλου, με τον Μίλτο Πασχαλίδη, έναν καλλιτέχνη που έχει ένα μεγάλο εκτόπισμα στο νεανικό κυρίως κοινό, με ελεύθερη είσοδο και πιστεύουμε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει την βραδιά αυτή. Η δεύτερη συναυλία είναι 26 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, με την Ρίτα Αντωνοπούλου που είναι η κατ΄εξοχήν θα έλεγα ερμηνεύτρια των τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου με τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο.  Η συναυλία θα αποτελεί αναφορά στον μεγάλο συνθέτη με πολλά δικά του τραγούδια και γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας η οποία τυπικά έχει συνδράμει ώστε να εγκριθεί η χρήση του περιβάλλοντα χώρου του Μουσείου Πύργου. Θα είναι μια πολύ ατμοσφαιρική βραδιά, ενώ και αυτή η συναυλία θα είναι δωρεάν για τον κόσμο. Υπάρχουν πάρα πολλοί στόχοι, μπορεί να ανακοινωθεί και κάτι καινούργιο τον Σεπτέμβρη και ελπίζουμε να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ποιοτικές εκδηλώσεις.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot