FOLLOW US: facebook twitter

Παραιτήθηκαν αλλά παραμένουν: Μετά το Δημήτρη Χάρδα ακολούθησε ο Διονύσης Μάλιαρης

Ημερομηνία: 22-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μετά τον πρόεδρο του ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρη Χάρδα, παραιτήθηκε προχθές αργά το βράδυ και ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Μάλιαρης. Όπως ο κ. Χάρδας έτσι και ο κ. Μάλιαρης, παραμένουν στην παράταξη του Ναμπίλ Μοράντ, κάνοντας όμως λόγο για «δυσλειτουργίες». Ο κ. Μάλιαρης παραμένει διευθύνων σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης «Κοτύχι ΑΕ» και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποχέτευσης «Ηρακλής». «Μαζί θα ξανακερδίσουμε τις εκλογές» σχολίασε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ σε λιτή δήλωσή του.

Το κείμενο της παραίτησης

Ο Διονύσης Μάλιαρης στην επιστολή του προς το δήμαρχο αναγνωρίζει πως η θέση που κατείχε ήταν διακοσμητική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρέμβει επί της ουσίας προς όφελος των δημοτών. «Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε. Από τη θέση του “Αναπληρωτή Δημάρχου” που μου εμπιστευθήκατε, προσπαθούσα σε καθημερινή βάση να βοηθήσω για την επίλυση των προβλημάτων των Δημοτών και του Δήμου μας. Διαπιστώνω όμως ότι με το πέρασμα του χρόνου, η θέση αυτή δεν μπορούσε να έχει τα θεμιτά αποτελέσματα που ήθελα και επιθυμούσα για τους δημότες. Αντίθετα, ήταν διακοσμητική και όχι ουσιαστικής σημασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω τις παρεμβάσεις προς όφελος των δημοτών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και για τον λόγο αυτό, αναγκάζομαι ύστερα από πολύ σκέψη να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του “Αναπληρωτή Δημάρχου” και του “Επόπτη”. Παραμένω στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, υπηρετώντας τον Δήμο και τους Δημότες που με εμπιστεύτηκαν συνεχίζοντας να προσφέρω για το κοινό καλό».

Παραμένω στην παράταξη

Ο ίδιος σε δηλώσεις του χθες το πρωί στάθηκε στις δύο θέσεις του «επόπτη» και του «αναπληρωτή δημάρχου» τις οποίες χαρακτήρισε «αόρατη» την πρώτη και «πλασματική» τη δεύτερη, λέγοντας πως δεν υπάρχει θέση αναπληρωτή δημάρχου, αν δεν είσαι αντιδήμαρχος. «Μπήκα στην παράταξη για να προσφέρω. Με τις θέσεις που μου δόθηκαν δεν είχα λόγο σε τίποτα, είχα απλά θέσεις στα… χαρτιά. Δεν έχει καμία σχέση η παραίτηση του κ. Χάρδα με τη δική μου. Εγώ είχα προαποφασίσει εδώ και καιρό να παραιτηθώ. Το Δήμαρχο τον εκτιμώ πραγματικά, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, όμως υπάρχουν κάποια προβλήματα στο θέμα της αυτοδιοίκησης. Δεν παραιτούμαι από την παράταξη, γιατί έχω δύο σοβαρά πόστα υπ’ ευθύνη μου. Πρώτον, είμαι Διευθύνων Σύμβουλος στην Κοτύχι Α.Ε. Εκεί βρήκα μία επιχείρηση με αρκετά προβλήματα, η οποία πλέον είναι ανθηρή και εδώ και τρία χρόνια κλείνει με κέρδη. Ήδη έχω ξεκινήσει ένα πρόγραμμα γύρω στις 300.000 ευρώ για την επιχείρηση για να μπορέσω να φτιάξω ένα τυποποιητήριο, ώστε να κρατηθεί και στη συνέχεια. Δεύτερον, είμαι πρόεδρος στον Σύνδεσμο «Ηρακλής», εκεί όπου έχουμε ξεκινήσει τρεις σημαντικές μελέτες για ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση γύρω στα 7-8 εκατ. ευρώ. Για αυτούς τους λόγους παραμένω στην παράταξη» σημείωσε ο κ. Μάλιαρης και σχολίασε πως είναι άγνωστο το πόσο καιρό θα παραμείνει εντός παράταξης. Επιβεβαίωσε πως κάνει επαφές με τον κόσμο στο δήμο αλλά δεν έχει αποφασίσει το μέλλον του. «Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλος ακόμα, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με την απλή αναλογική. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως θα είμαι στο πολιτικό παιχνίδι. Είμαι στην αυτοδιοίκηση 9 χρόνια, γνωρίζω την αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσω στην αυτοδιοίκηση» επισήμανε.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, από την πλευρά του σε μια λιτή δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Δεν σχολιάζω τους δημοτικούς συμβούλους μου που παραιτήθηκαν από αξιώματα. Άλλωστε και οι δύο δήλωσαν ότι παραμένουν ενεργά μέλη της παράταξης με την οποία κερδίσαμε τις εκλογές και θα τις ξανακερδίσουμε όποτε κι αν γίνουν».

Τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου πλέον αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Λάμπης Δημόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος