FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση ως τις 10 Αυγούστου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την σύσταση Ομάδων Παραγωγών

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Παράταση έως τις 10 Αυγούστου του 2018 αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο μέτρο Μέτρο 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 –2020».

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως αναφέρουν στο Agronews μελετητές που ασχολούνται με τη σύνταξη φακέλων για το μέτρο, αποδίδεται στο ισχνό ενδιαφέρον των αγροτών να εμπλακούν στην διαδικασία δημιουργίας Ομάδων Παραγωγών.

Η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν 07/05/2018.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες ομάδες παραγωγών και οργανώσεις παραγωγών, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί επίσημα σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 397/18235/2017 ΥΑ (Β΄ 601) και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων. Ο ελάχιστος αριθμός μελών για τις ομάδες φυτικής παραγωγής είναι 10, για τις ομάδες ζωικής παραγωγής 5 και για τις οργανώσεις παραγωγών φυτικής και ζωικής παραγωγής. Τα ποσά στήριξης που καταβάλλονται ανά έτος είναι: α) 10% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 1ο έτος μετά την αναγνώριση, β) 8% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 2ο έτος μετά την αναγνώριση, γ) 6% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 3ο έτος μετά την αναγνώριση, δ) 4% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 4ο έτος μετά την αναγνώριση και ε) 2% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 5ο έτος μετά την αναγνώριση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος