FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ: Ξεκινούν οι εκτιμήσεις των ζημιών-Απώλειες πάνω από 50% στην πρώιμη βιομηχανική τομάτα

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:

Στην Ηλεία βρέθηκαν χθες τα πρώτα κλιμάκια του ΕΛΓΑ για τις εκτιμήσεις των ζημιών στην περιοχή της Κρέστενας. Στις πρώτες επαφές υπήρξε ενημέρωση και επικοινωνία με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στην περιοχή και συνάντηση μαζί τους στο δημαρχείο της πόλης. Το κλιμάκιο αναμενόταν να περάσει για έναν δειγματοληπτικό έλεγχο σε πρώτη φάση πριν τις εκτιμήσεις ανά περίπτωση, από το Επιτάλιο έως το Σαμικό στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας. Τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ από την Πάτρα, θα συνεχίσουν τις επισκέψεις στις περιοχές που έχουν πληγεί σε όλη την Ηλεία.

Στο Καλλίκωμο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκε χθες και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος. Η παραλαβή της πρώιμης βιομηχανικής τομάτας ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα από τα δύο εργοστάσια στο νομό, της Unilever και του Κύκνου και εκεί αναμένεται να φανεί το ποσοστό της ζημιάς που έχει υποστεί η καλλιέργεια από το πέρασμα του «Μίνωα» και της «Νεφέλης».

Όπως και ο ίδιος είδε στις εκτάσεις της Αγουλινίτσας στην περιοχή των καλλιεργητών του Καλλικώμου, «οι ζημιές είναι μεγάλες αυτή τη στιγμή. Το θέμα το παρακολουθούμε και πιέζουμε για τις εκτιμήσεις ώστε να πληρωθούν γρήγορα και οι αγρότες τις αποζημιώσεις. Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, στην παραλαβή στο εργοστάσιο» σημείωσε ο κ. Βαλιανάτος, που εκτίμησε πως η εικόνα που υπάρχει για το ποσοστό της ζημιάς στην πρώιμη βιομηχανική τομάτα είναι 40 με 50% και ίσως περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος