FOLLOW US: facebook twitter

Ομιλία του καθηγητή ιστορίας Χρήστου Λούκου το Σάββατο από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59820″ img_size=”full”][vc_column_text]Αλήθεια, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν την ιστορία ενός κοινωνικού σχηματισμού ( κοινότητα, χωριό, πόλη); Πως η μελέτη τους συμβάλλει, όχι μόνο στην ουσιαστική γνώση του παρελθόντος αλλά και στον καλύτερο σχεδιασμό του μέλλοντος;

Με αυτά τα θέματα θα ασχοληθεί στην ομιλία του ο κ. Χρήστος  Λούκος ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 8 το βράδυ, ο ‘Ομιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών με θέμα:

«Προτάσεις για την μελέτη των κοινωνικών σχηματισμών στο ελληνικό κράτος: πηγές, βοηθήματα, ερμηνευτικές προσεγγίσεις».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Μαστροβασίλη, στον πεζόδρομο της Αγοράς.

Συνδιοργανώνεται  με τον Όμιλο για τη μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας (Ο.Μ.Ι.Κ).

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Λούκος είναι ομότιμος καθηγητής της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από το 1974-1992 ήταν ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (1982-1985). Το 1992 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής και το 1996 Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού, η οποία, μεταξύ άλλων, εκδίδει το ιστορικό περιοδικό Μνήμων.

Είχε τη γενική εποπτεία της ταξινόμησης του Δημοτικού Αρχείου της Ερμούπολης και της οργάνωσης των αρχειακών συλλογών που απόκεινται στα ΓΑΚ, Αρχεία Νομού Κυκλάδων (έδρα: Ερμούπολη).

Από το 1994-2006 διεύθυνε, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, το πρόγραμμα “Η πόλη στους νεότερους χρόνους”. Έκτοτε, μετέχει στο διευρυμένο ερευνητικό πρόγραμμα, του ίδιου Ινστιτούτου, «Οι πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου κατά τη νεότερη εποχή».

Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ιστορία της Επανάστασης του 1821, στην κοινωνική ιστορία των πόλεων και στην ιστορία της Λατινικής Αµερικής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot