FOLLOW US: facebook twitter

Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου: «Εγκαίνια ορειβατικού μονοπατιού στα Λάμπεια Όρη»

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύργου  θέλοντας να αναδείξει την ομορφιά του ψηλότερου βουνού της Ηλείας προχώρησε στη σηματοδότηση των μονοπατιών:Τσίπιανα – Κορυφή Ανάληψη (1789 μ.)- Δίβρη απόστασης 11 χλμ. περίπου και Τσίπιανα – Δίβρη απόστασης 8 χλμ., που σε παλαιότερες εποχές συνέδεαν τα δύο χωριά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το μονοπάτι Τσίπιανα – Δίβρη,  το οποίο  διερχόταν μέσα από πυκνό και σκοτεινό δάσος  το χρησιμοποιούσαν  οι κάτοικοι των δύο χωριών για να επικοινωνούν και κυρίως οι μαθητές προκειμένου να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο στη Δίβρη.

Η ανάδειξη των μονοπατιών στα Λάμπεια όρη είναι σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής γιατί θα προσελκύσει επισκέπτες, θα αναδείξει το αισθητικό και ιστορικό τοπίο της ορεινής Ηλείας και θα αποτελέσει μοχλό ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Ο ορειβατικός  τουρισμός θα φέρει ζωή και τόνωση στα χωριά μας χωρίς να αλλοιώσει τα τοπία, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τα οικοσυστήματα.

Τα εγκαίνια του μονοπατιού θα γίνουν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στην πλατεία του χωριού Τσίπιανα όπου είναι η αφετηρία των μονοπατιών παρουσία των αρχών του τόπου και μελών  πολλών   Ορειβατικών Συλλόγων. Στον τερματισμό των διαδρομών στο χωριό Δίβρη, μετά το πέρας της ορειβατικής  δραστηριότητας, θα γίνει γιορτή και θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα και κυρίως όπως συνηθίζεται την πατροπαράδοτη φασολάδα.

Όσοι θα συμμετάσχουν στα εγκαίνια των μονοπατιών στα Λάμπεια όρη θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μία από τις δύο διαδρομές:
1. Τσίπιανα – κορυφή Ανάληψη – Δίβρη
Απόσταση: 10,8 χλμ. περίπου
Ώρες: 5.30
Βαθμός δυσκολίας: Β
Υψομετρική διαφορά: 815 μ.

2. Τσίπιανα – Δίβρη
Απόσταση: 7,9 χλμ
Ώρες: 3.45
Βαθμός δυσκολίας: Α
Υψομετρική διαφορά: 530 μ.

Για περισσότερες πληροφορίεςκαι δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6979775631, 6978184817, 6946757440.6972270582


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος