FOLLOW US: facebook twitter

Ξαναβγαίνουν στους δρόμους για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 01-04-2017 | Συντάκτης:

Καταγγελίες από το σύλλογο εργαζομένων – Θα πάνε στον Εισαγγελέα

Το δρόμο προς την λύση τους δεν βρίσκουν τα προβλήματα του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αντίθετα διογκώνονται και οδηγούν σε νέα υποβάθμιση του. Ο σύλλογος εργαζομένων για άλλη μια φορά σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης προκειμένου να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Και όπως είπε ο πρόεδρος Βασίλης Μιχαλόπουλος, οι εργαζόμενοι ξεκινούν νέο αγώνα για να σταθεί όρθιο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, πιο σκληρό αν χρειαστεί σε σχέση με το παρελθόν.

Ο κ. Μιχαλόπουλος για πολλοστή φορά χρησιμοποίησε καταγγελτικό λόγο απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αμαλιάδας. «Η πολιτική του κλεφτοπόλεμου και η υφαρπαγή προσωπικού από τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία της περιοχής είναι ένας αδιέξοδος δρόμος που δεν θα δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα της περίθαλψης, που αντιμετωπίζει ο Ηλείος πολίτης» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων και θύμισε το παράδειγμα των εργαζομένων του νοσοκομείου της Κρέστενας, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας.

«Η μεταφορά του προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου, δεν έλυσε τα προβλήματα εκεί. Και αυτή η πολιτική συνεχίζει να εφαρμόζεται και στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Δεν λύνει τα προβλήματα αλλά τα αυξάνει με κίνδυνο να μπει λουκέτο» σχολίασε. Άφησε αιχμές για το διοικητή του ΓΝ Ηλείας που όπως είπε, είναι είναι διοικητής μόνο του Πύργου, αντί όλου του νομού. Τόνισε δε πως αξίζει να διερευνηθεί η μετακίνηση γιατρών για εφημερία από την Αμαλιάδα στον Πύργο όπως πρόσφατα με παθολόγο που τον τελευταίο μήνα έχει κάνει τέσσερις εφημερίες εκεί. Παράλληλα έκανε γνωστό πως προέκυψε και θέμα μετακίνησης αναισθησιολόγου και πάλι από την Αμαλιάδα στον Πύργο. «Υπηρετούν δύο αναισθησιολόγοι, η μετακίνηση του ενός επηρεάζει τη λειτουργία και άλλων τμημάτων στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορεί να εφημερεύσουν ορθοπεδικός, χειρούργος ακόμα και παθολόγος αν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος» ανέφερε. Αναρωτήθηκε δε, ποιες κινήσεις έχουν γίνει για την ενίσχυση των νοσοκομείων στην Ηλεία, γιατί δεν ανακαλείται η μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων που υπηρετούν αντί του Πύργου, με απόσπαση σε νοσοκομεία της Πάτρας, γιατί ζητείται επίμονα η μετακίνηση γιατρών από την Αμαλιάδα στον Πύργο και τέλος, προβλήματα έχει μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο;

Έλλειψη αγροτικών γιατρών στην Αμαλιάδα

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κατήγγειλε για άλλη μια φορά πως υπάρχουν κύκλοι που απεργάζονται την αποδυνάμωση του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, δρώντας υπόγεια, χωρίς να παρουσιάζουν προτάσεις, αποφεύγοντας το διάλογο και τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν στο σκοπό τους. Επισήμανε το πρόβλημα έλλειψης αγροτικών γιατρών, όπου στην Αμαλιάδα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν στον Πύργο. Το ίδιο ανέφερε και για το πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν δόθηκαν γιατροί στην Αμαλιάδα. Ο κ. Μιχαλόπουλος σχολίασε πως δεν υπάρχουν προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων, αλλά δημιουργίας τους αναφέροντας πως ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας υπάρχουν άνθρωποι που στοχεύουν στην υποβάθμισή του, στην οποία βαδίζει έντονα το τελευταίο διάστημα έχοντας φτάσει πολύ κοντά στο «λουκέτο».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για υποσχέσεις αναβάθμισης, προσλήψεων και άλλων. «Μόνο με πράξεις αυτά θα αποδειχθούν. Τα λόγια είναι φούμαρα. Αν ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας δεν ενσκύψει στα προβλήματα του ΓΝ Αμαλιάδας για την επίλυσή τους θα προβούμε σε κινήσεις. Θα επισκεφθούμε την άλλη εβδομάδα τον Εισαγγελέα για το θέμα και έπειτα θα συγκαλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση παρουσία του δημάρχου και των φορέων. Αυτό που κάναμε το 2012 και το 2015 μπορούμε να το ξανακάνουμε και πολύ πιο δυναμικό. Να είστε σίγουροι πως ο κόσμος και οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία έχει τέτοια ευαισθησία για τη λειτουργία του νοσοκομείου που έχει αποδεχθεί έμπρακτα. Δεν απειλούμε αλλά προειδοποιούμε πως εδώ είναι ένα νοσοκομείο με ιστορία και προοπτική λειτουργίας. Δεν θα μείνουμε σε υποσχέσεις» είπε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Σχολίασε δε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Αμαλιάδα για το νοσοκομείο και τη νέα πτέρυγα, λέγοντας πως τίποτα δεν δουλεύει από μόνο του αν δεν υπάρχει προσωπικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αμαλιάδας Κυριάκος Γαριός σχολίασε πως «… είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι γιατροί μας πηγαίνουν στον Πύργο για πολλοστή φορά να εφημερεύσουν και ιδιαίτερα οι παθολόγοι. Είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ξεκινά και πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους, προέκυψε και πάλι. Θα συνεδριάσουμε την ερχόμενη εβδομάδα, συμφωνούμε με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου και θα συμμετάσχουμε κατά πάσα πιθανότητα στις κινητοποιήσεις και σε όποιες ενέργειες του συλλόγου των εργαζομένων».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος