«Μπορούμε» το μήνυμα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”71080″ img_size=”full”][vc_column_text]Για νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Ν.Δ. μίλησε για το δικό του «όραμα», προχώρησε σε παροχολογία και υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον των κατοίκων στη χώρα, ζήτησε «εθνική συστράτευση» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σχέδιο διακυβέρνησης έξι σημείων με τους παρακάτω στόχους:
1. Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.
2. Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.
3. Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.
4. Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.
5. Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας και
6. Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες.
Αναφερόμενος στη κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, υποστηρίζοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του». Με τη σκέψη στις εκλογές, συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν όπως τους αξίζει… όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι».
Για ακόμα μία φορά, δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή».
Οι υποσχέσεις
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4%, το χρέος της να μειωθεί δραστικά, καθώς και να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης πενταετίας.
Στα θέματα οικονομίας, υποσχέθηκε ότι «θα μειώσουμε παντού την φορολογία και τις εισφορές», ενώ δεσμεύθηκε και για «δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων».
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, δήλωσε ότι «ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα» και ότι «μέχρι το 2021 καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος».
Επίσης, δεσμεύθηκε για μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα επόμενα δύο έτη, καθώς και για αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.
Στο θέμα των συντάξεων, σημείωσε ότι διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό. Όπως είπε, οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%». Δήλωσε επίσης ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις.
Μαξίμου και ΚΙΝ.ΑΛ. αποδοκίμασαν την ομιλία Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ένα «εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ» υπογράμμισε το Μαξίμου αναφερόμενο στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη ΔΕΘ.
«Δεν πείθει το μεταρρυθμιστικό προσωπείο του κ. Μητσοτάκη», τόνισε το Κίνημα Αλλαγής, θυμίζοντας τις ευθύνες της Ν.Δ. για την κρίση και τα «Ζάππεια».
«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μνημόνιο που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού,
«Στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χάος για να κάνει δώρα στην οικονομική ολιγαρχία», τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι:
1. θα χαρίσει τις εισφορές των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds για να δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ – βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης,
2. θα εκχωρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα,
3. θα επιβάλλει ένα μοντέλο ανάπτυξης τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που μας κόστισε μερικές δεκάδες δις ευρώ ,
4. θα περικόψει τον προϋπολογισμό της παιδείας για να δώσει χώρο πάλι στους ιδιώτες.
5. θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα για να τα εντάξει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – επανέλαβε δηλαδή και εδώ την πρόταση του ΔΝΤ.,
6. θα κάνει μειώσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και μετά θα τις παρακαλέσει να προσέχουν τους εργαζόμενους τους με μια «συμφωνία αλήθειας».
Την ίδια στιγμή, «δεν είπε κουβέντα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που θέλει να απολύσει»,
Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε ότι η χώρα «δεν έχει ανάγκη από δεξιά επιστροφή», καθώς και ότι «το μεταρρυθμιστικό προσωπείο του κ. Μητσοτάκη δεν πείθει».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]