FOLLOW US: facebook twitter

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Ημερομηνία: 10-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

agios-xaralampos3

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν στην Αγία Κυριακή για να προσκυνήσουν την  σεπτή Εικόνα

Με λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα στον Πύργο ο Πολιούχος μας Άγιος Χαράλαμπος. Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από χθες το μεσημέρι στον Ι. Ναό της Αγίας Κυριακής για να προσκυνήσουν με κατάνυξη την θαυματουργή Εικόνα και να ανάψουν ένα κεράκι στη χάρη του Αγίου. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον κατάμεστο Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ηλείας κ.  Γερμανού και του Μητροπολίτου Καισαριανής και Βύρωνος κ. Δανιήλ.

 agios-xaralampos1

Στις σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις, στην Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Κυριακής και στην λιτανεία που θα ακολουθήσει, με την περιφορά της Εικόνας, αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας, περίπου στις 10.45 το πρωί, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

agios-xaralampos

Η πόλη του Πύργου αναμένεται να κατακλυστεί από κόσμο, από διάφορες περιοχές της Ηλείας που έρχονται για να συμμετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Χαράλαμπο.  Βεβαίως πολλοί εξ αυτών θα επισκεφτούν στη συνέχεια και την καθιερωμένη εθιμική εμποροπανήγυρη στο στεγασμένο χώρο της Αγίας Βαρβάρας.

agios-xaralampos2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος