FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλο παιχνίδι Αστέρας-Παναχαϊκή

Ημερομηνία: 06-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά και την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής, οι ομάδες του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής μπαίνουν στην τελική ευθεία, αφού μένουν έξι αγωνιστικές ως τη λήξη (για Βάρδα-Αστέρα πέντε αγωνιστικές). Η Παναχαϊκή είναι πλέον πρώτη- δέκα βαθμούς μπροστά- και κανένας δεν μπορεί να τη σταματήσει.

*Ο ΠΑΟ Βάρδας είναι δεύτερος, αλλά πλέον απειλείται από τη Χαλκίδα, η οποία έχει κάνει το ρεπό της. Θα δούμε πως θα εξελιχτεί η συνέχεια. Όμως, η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου έχει πετύχει το στόχο της και αν πολλοίς έχει κάνει υπέρβαση. Την ερχόμενη Κυριακή θα κάνει το ρεπό της και θα ξαναπαίξει μετά το Πάσχα, στις 23/4 με τη Θήβα στη Βάρδα. Φυσικά για όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας από τον κόουτς.

*Ο Αστέρας που κάνει μια πολύ καλή πορεία στο β΄ γύρο υποδέχεται την πρωτοπόρο Παναχαϊκή σε ένα σπουδαίο ματς που πρέπει να το δει πολύς κόσμος. Θα είναι ρεβάνς της βαριάς ήττας των «βυσσινί» που οδήγησε στην αποπομπή του προπονητή Μιχ. Βλάχου.

*Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Τσικλητήρας στο Λουτράκι με 1-0 και γκολ του Γεωργιόπουλου. Η ομάδα της Μεσσηνίας από το 62΄ έπαιξε με δέκα λόγω αποβολής του Κερμενίδη, αλλά κράτησε τη νίκη.

 Η επιτυχία του Βαρθολομιού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Ηλειακός Βαρθολομιού απέναντι στον πρωτοπόρο Πανηλειακό και δεν ξέρουμε αν έβαζε γκολ, με τη γκίνια που είχαν οι πρωτοπόροι, θα έφτανε και στη νίκη. Στην  κυριολεξία με 12 παίκτες ο Νίκος Αριδάκης διαχειρίστηκε άριστα τις καταστάσεις και πήρε το 0-0 και έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να σώσει την ομάδα του.

*Ο Ηλειακός τις ευκαιρίες είχε στο α΄ ημίχρονο, καθώς στο β΄ οπισθοχώρησε καθαρά. Πέραν του Ζωγόπουλου που έπαιξε στο τελευταίο 20λεπτο, ο κόουτς του Ηλειακού δεν είχε εναλλακτικές λύσεις, καθώς ο Καρατζανίδης είναι εκτός ομάδας (τον είδαμε στην εξέδρα). Να τονίσουμε ακόμη πως η ομάδα του Βαρθολομιού έπαιξε καθαρά τον αντίπαλό του.

*Η ομάδα θα παίξει ακόμη με ΑΠΟΚ και Καβάσιλα (εντός), Αλφειό και Σαβάλια (εκτός). Όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση αυτών των αγώνων. Καλό είναι ο κόσμος του Βαρθολομιού να συμπαρασταθεί στην ομάδα.

Προσπαθεί να διορθώσει…

Η θέση του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣΗ είναι λίαν σημαντική και αποφασιστική για τα τεκταινόμενα στη Διοργανώτρια. Ο καινούριος Γενικός, ο Γιώργος Τσουραπάς, είναι εκλεκτός, έμπειρος και μια σημαντική ποδοσφαιρική οντότητα. Κυρίως μου κάνει εντύπωση, ότι προσπαθεί να απαντά εκάστοτε σε διαφωνίες παραγόντων, γονιών και δεν συμμαζεύεται. Προσπαθεί να διορθώσει κάποια πράγματα και καλά κάνει.

*Επί του προκειμένου, με ανοιχτή επιστολή του προσπάθησε να απαντήσει στους γονείς και… κηδεμόνες των παιδιών της ομάδας του Αιόλου Πύργου , οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν δια του Τύπου, για το ύψος του προστίμου που τους επιβλήθηκε σε σχέση με την περυσινή περίπτωση του Αστέρα.

*Τω όντι, οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές αλλά και οι δύο εμπίπτουν στην περίπτωση ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ συμμετοχή. Ως προς το πρόστιμο τώρα, γιατί εκεί είναι το πρόβλημα. Η αντικανονική συμμετοχή  έχει τις ίδιες επιπτώσεις. Άρα είναι το ίδιο πράγμα. Απώλεια αγώνα, αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο.

*Τώρα, ως προς το ύψος του προστίμου (που είναι και το ζητούμενο) η Πειθαρχική έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Κοπανάει τους αντίθετους και προστατεύει τους δικούς της! Κύριε γενικέ, διαβάστε και το επόμενο.

 Τα αδικαιολόγητα

Επειδή θεωρούμε σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα τον κ. Τσουραπά, τον  προτρέπουμε να μην προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και εν προκειμένω το υψηλό πρόστιμο που επεβλήθη στην Ακαδημία Αίολος (Γ΄ τοπικό). Τα τριακόσια ευρώ είναι υψηλό πρόστιμο. Οι άνθρωποι δεν  «εγκλημάτησαν» κατά του ποδοσφαίρου. Έκαναν λάθος ανθρώπινο. Και αν η Διοργανώτρια είχε κάνει σωστά τη δουλειά της θα την σκαπούλαραν. Ξέρετε ότι η ΕΠΣ είχε σημειώσει στο φ.α. διάρκεια 90΄ αντί του ορθού 80΄! Ακόμη κι αυτό αγνοεί η Διοργανώτρια. Ότι οι παιδικοί αγώνες διαρκούν 80 λεπτά. Παραβρέθηκα στο παιχνίδι Πανηλειακού-Αιόλου κι έκανα αγώνα να πείσω την ομήγυρη ότι οι αγώνες Παίδων έχουν διάρκεια 80΄…

* Αυτά γι’ αυτή την πικρή ιστορία, Αν θέλετε δε, αγαπητέ κ. Τσουραπά, μπορώ να σας εξηγήσω το πώς και γιατί επιβλήθηκε το υπέρογκο πρόστιμο των 300 ευρώ στον Αίολο. Δεν θα το γράψω όμως, γιατί κινδυνεύω να πάω δεύτερη φορά κατηγορούμενος από τον  πρόεδρο. Διαχρονικά μπορώ να σας ενημερώσω, πώς μπαίνουν τα πρόστιμα εκάστοτε από την Πειθαρχική. Μπορεί να είναι διαφορετική η σύνθεση. Όμως ο ιθύνων νους είναι ο ένας κι αυτός!

Επιτυχίες του Πηνειακού

Δεν χρειάστηκαν παρά τρεις αγωνιστικές, ώστε ο Πηνειακός, η ιστορική ομάδα της Κεραμιδιάς να πάρει την πρωτοπορία στον όμιλο των πλέι-οφ της Β΄ Κατηγορίας  και ν’ αφήσει δύο πόντους πίσω το λογικό φαβορί, Πέλοπα Πελοπίου, μια εξίσου ιστορική ομάδα του τοπικού ποδοσφαίρου.

*Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 7 βαθμούς μπόνους, ως πρώτοι της κανονικής περιόδου. Ο Πηνειακός έκανε άσχημο ξεκίνημα, καθώς έχασε στα Καλύβια από την Α.Ε. Κανουλίων (0-3). Αιτία οι τρεις απουσίες βασικών στελεχών που εκμεταλλεύτηκε η πυργιώτικη ομάδα. Στη συνέχεια ο Πηνειακός κέρδισε στο Πελόπιο (2-1) με δύο γκολ του Καλογερόπουλου και προχτές στο Λάνθι έκανε τη μεγάλη ανατροπή από το Διγενή Χαριάς. Ο τελευταίος προηγήθηκε στο 1΄ κιόλας και στο β΄ μέρος οι Αργυρόπουλος (2), Τσάκος πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή (1-3).

*Παίκτης και προπονητής είναι ο Στράτος Καλογεράκος μαζί με το Μιμίκο Βυθούλκα που αγωνίζεται κι αυτός σε ηλικία 42 ετών, μετά από μια μεγάλη καριέρα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος