FOLLOW US: facebook twitter

Κριτήριο ο Μάρτης για τη Γ΄ Εθνική

Ημερομηνία: 08-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Μάρτης, γδάρτης λέει ο λαός για το μαρτιάτικο καιρό. Ισχύει και για τις ομάδες του τρίτου ομίλου (μας) της Γ΄ Εθνικής. Στο διανυόμενο μήνα θα κριθούν πολλά για τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Β΄ Εθνική.

*Το ντεφορμάρισμα της πρωτοπόρου Παναχαϊκής, το γεγονός πως δύσκολα σκοράρει, παρότι αριθμητικά έχει την καλύτερη επίθεση (+31) κάνει πολλούς να την αμφισβητούν. Η ομάδα έχει να βάλει γκολ σε τρεις αγώνες κι αυτό οφείλεται στο ότι ο Κατσουράνης δεν φρόντισε να πάρει κυνηγό-στράικερ, δηλαδή γκολτζή. Έτσι, τον πλησίασαν ο ΠΑΟ Βάρδας και η Ερμιονίδα, η οποία έχει κάνει το ρεπό της. Μάλιστα, αν η ομάδα της Αργολίδας, περάσει την Κυριακή από τη Χαλκίδα, θα αποτελέσει απειλή για τη «μεγάλη κυρία».

*Ο Μάρτης με τις υπολειπόμενες τρεις αγωνιστικές του θα αποτελέσει κριτήριο για τον τίτλο. Η Παναχαϊκή έχει εύκολο πρόγραμμα. Έχει μέσα Τσικλητήρα και Παναρκαδικό και έξω το Λουτράκι.

*Ο ΠΑΟΒ το ίδιο. Έχει εύκολο πρόγραμμα και μπορεί να κάνει τρεις νίκες, με Λουτράκι, Αστέρα (μέσα) κι έξω τον Παναρκαδικό. Τέλος, η Ερμιονίδα είναι σε δυσκολότερη θέση, αφού θα παίξει εκτός με Χαλκίδα, Τσικλητήρα κι εντός στο τοπικό ντέρμπι με τον Παναργειακό.

 

Αγώνας ζωτικής σημασίας

Επί ξυρού ακμής ευρισκόμενος ο Κένταυρος Μαγούλας, δίνει σήμερα αγώνα υπάρξεως απέναντι στον Α.Ο. Ξενοφών, επανερχόμενος στο γήπεδο Καράτουλα. Με 20 βαθμούς η ομάδα του Παπαζώη θέλει τη νίκη ώστε να μείνει μέσα στη ζώνη των πλέι-άουτ. Απώτερος στόχος να ξεφύγει από αυτή, αφού υπολείπονται 14 αγώνες κι όλα παίζονται.

*Από την άλλη, η ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου, έχει μείνει τέταρτη στη ζώνη των πλέι-οφ και θέλει το τρίποντο, ώστε στο άμεσο μέλλον να προωθηθεί προς τη δεύτερη θέση. Πολύ σημαντικό παιχνίδι!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Λόγω αιφνίδιας αναβολής δύο αγώνων δεν είναι δυνατό να έχουμε πλήρη εικόνα της 25ης αγωνιστικής. Τα φαβορί επικράτησαν όπως είχαμε προβλέψει. Νίκησαν ο Πανηλειακός, η Νίκη, η Δόξα και το Χάβαρι. Είχαμε ακόμα προβλέψει 4 διπλά και ήρθαν τα τρία. Εκκωφαντικά τα διπλά τόσο του Ενιπέα, όσο και του Αλφειού, σε Λεχαινά και Καβάσιλα αντίστοιχα.

*Ο Ενιπέας είναι ομάδα για την πέμπτη θέση. Όμως ατυχίες, κακές διαιτησίες, ντεφορμάρισμα 2-3 παικτών, τραυματισμοί άλλων, συνετέλεσαν ώστε ο Λάκης Αθανασόπουλος να μην έχει τη συγκομιδή βαθμών που προσδοκούσε. Έχει δρόμο όμως το πρωτάθλημα.

*Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Αλφειός στα Καβάσιλα. Ήταν η σημαντικότερη φετινή νίκη της ομάδας του Επιταλίου και οφείλεται στη δυνατή της άμυνα, που είναι η πέμπτη καλύτερη της κατηγορίας αλλά και στην τύχη καθώς είχαν τρία δοκάρια οι Καβασιλαίοι. Μορφή του αγώνα ο Μάζης που σημείωσε και τα δύο γκολ, φτάνοντας τα 8 φέτος.

 

Άνετη η 23η νίκη του Πανηλειακού

Με όση άνεση μπορούσε ο Πανηλειακός στο Ενωσιακό γήπεδο πέτυχε την 23η φετινή νίκη του επί της συντοπίτισσας Θύελλας, η οποία δίνει αγώνα επιβίωσης στην κατηγορία. Διακόσιοι φίλοι του ποδοσφαίρου είδαν το παιχνίδι. Οι Θυελλιώτες κατόρθωσαν να προηγηθούν 1-0 και 2-1 καθώς οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μουδιασμένα και χαλαρά στο παιχνίδι. Τόσο χαλαρά που ένας δίπλα μου αναρωτήθηκε «μήπως δώσει ο Πανηλειακός το παιχνίδι;». Φυσικά αυτά δεν γίνονται και αποδείχτηκε του λόγου το αληθές καθώς το ημίχρονο στο τσάκα-τσάκα εξελίχθηκε σε 2-4.

*Στην επανάληψη έσβησαν οι… μηχανές. Ο κόουτς Αντωνόπουλος αντικατέστησε τους Σκοζάι, Χατζηστάμου, Πλαστουργό σταδιακά με τους Χατζηαράπη, Καραβατά (νεαρός και ταλαντούχος) και το 16χρονο Αντώνη Σακελλαρίου (έκανε ντεμπούτο). Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Αναστ. Σακελλαρίου, Γιαννακόπουλος, Μπεγλεκτσής, Νιφορόπουλος. Δεν κατέβηκε ο Βλαχόπουλος ενώ ο Μπουρνέλης από χτες μπήκε στην προπόνηση. Ο νεαρός Στέλιος Μπατζάκας εξάλλου, έπαθε διάταση συνδέσμων και απέχει, ενώ θα χάσει τον τελικό του Κυπέλλου. MVP του προχτεσινού αγώνα αναδείχτηκε ο Στούπης.

*Οι υπεύθυνοι του Πανηλειακού εξέφρασαν παράπονα για το διαιτητή κ. Παυλόπουλο, επειδή ο τελευταίος ανέφερε στο φ.α. πως τον αποδοκίμασαν φίλαθλοι της ομάδας για κάποιες αποφάσεις του.

 

Έχασε μετά από 22 αγώνες

Ένα ρεκόρ κατείχε μέχρι την προχτεσινή Δευτέρα ο Ολυμπιακός Ζαχάρως στην Α2 Κατηγορία. Ήταν αήττητος για 22 αγώνες. Είχε 13 νίκες και 9 ισοπαλίες. Προχτές όμως έχασε το αήττητο στο Σκουροχώρι. Αυτό ήταν το τίμημα μιας μέτριας εμφάνισης, αλλά και της τύχης των αντιπάλων, οι οποίοι πέτυχαν δύο τυχερά τέρματα, αν και το χτύπημα φάουλ του Καλομοίρη ήταν εξαιρετικό και σπάνιο.

*Η ομάδα του Σταύρου Μεντή έχει επιθετικό πρόβλημα καθώς δύσκολα φτάνει στο γκολ. Έτσι και προχτές μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι χωρίς τον πρώτο του σκόρερ, Κόσσυφα, που υπέφερε από πυρετό και μπήκε στον αγώνα πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, χωρίς να μπορέσει να προσφέρει κάτι θετικό.

*Με 48 βαθμούς η ομάδα είναι μέσα στην τετράδα των πλέι-οφ. Η συνέχεια θα δείξει τι μπορεί να κάνει στις τελευταίες επτά αγωνιστικές.

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot