FOLLOW US: facebook twitter

Κοινός στόχος η αυτονόμηση του ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 19-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Χαρά και έκπληξη για Λιατσή και Κούγια το δημοσίευμα επαναφοράς του ΠΛΗ&ΜΜΕ

Με την «Πρωινή» αν χείρας και πλατιά χαμόγελα, συναντήθηκαν χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο νέος πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ στον Πύργο, Γιάννης Κούγιας.

Η συνάντηση τους στο Λάτσειο, συνέπεσε με το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα της «Πρωινής», τη συνέντευξη του Ηλείου Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη όπου αναφέρονταν στην άρση της μεταβατικότητας του τμήματος ΠΛΗ &ΜΜΕ και η εξέλιξη αυτή δε  μπορούσε παρά να τους γεμίσει ικανοποίηση και χαρά.

«Σήμερα η μέρα είναι πολύ ευχάριστη» είπε ο κ. Λιατσής και συνέχισε «Δυο πράγματα συνέβησαν μαζί. Το πρώτο είναι ότι γνώρισα το κ. Γιάννη Κούγια το νέο πρόεδρο του τμήματος ΠΛΗ και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου και στενό συνεργάτη του προέδρου του ΤΕΙ και το δεύτερο είναι ότι μετά το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ που έχω στα χέρια μου και που μιλά για ολική επαναφορά στο ΤΕΙ Πύργου, επικοινώνησα με το διευθυντή του γραφείου του κ. Υφυπουργού Παιδείας. Κάτι που έχω πει πολύ καιρό και αποτελεί πάγιο αίτημα από την ημέρα που ανέλαβα ξανά δήμαρχος. Και προκαταβολικά θέλω να συγχαρώ τον Ηλείο Υφυπουργό, γιατί φαίνεται ότι τηρεί το λόγο του, δηλαδή αυτά που είχαμε πει.

Το «μαύρο» στο ΤΕΙ του Πύργου -που είχα πει – πρέπει να φύγει και να επανέλθουμε στο 2006. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί γρήγορες εξελίξεις. Πάντα βεβαία με τη συγκατάθεση των συλλογικών οργάνων που διοικούν το αυτόνομο ΤΕΙ τη Πάτρας και από ότι κουβέντιασα με κ. Κούγια, με πολύ συμπάθεια βλέπει τη δική μας προσπάθεια για αυτόνομο ΤΕΙ στην Ηλεία. Όπου υπάρχουν ανάγκες δηλαδή, είτε στην Ανδρίτσαινα είτε στα Λεχαινά (Κοτύχι) ή όπου αλλού θα μπορούσε να εξακτινωθεί για να μπορεί να γίνει ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με σύγχρονη επιστημονική αντίληψη που δε θα κόψει τον ομφάλιο λώρο που το δένει με το μεγάλο και ιστορικό ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που οπωσδήποτε θα έχει την πρωτοκαθεδρία και στην καρδιά μας και στη λογική της εκπαίδευσης. Για αυτό τον ευχαριστώ και εύχομαι η πόλη μας να είναι πολύ φιλόξενη για εσάς».

«Κοινός στόχος η επαναφορά στο Μηχανογραφικό»

Ο νέος πρόεδρος του τμήματος ΠΛΗ και ΜΜΕ κ. Κούγιας, επισήμανε ότι ήθελε να γνωρίσει τον Δήμαρχο προκειμένου να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους ώστε να επιτύχουν τον κοινό τους στόχο που είναι να ξαναμπεί το τμήμα στο Μηχανογραφικό. «Βέβαια οι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει όλους και ήταν μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για μας, η τοποθέτηση αυτή του Υφυπουργού μας στην εφημερίδα. Θα παλέψω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, από όποια θέση μπορέσω να σας βοηθήσω και σαν Πύργο και σαν Ηλεία να πετύχετε το στόχο σας, που είναι η αυτονόμηση ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Τώρα τον πρώτο στόχο πιστεύω ότι το πετύχαμε, να έχουμε στο μηχανογραφικό, ελπίζω ότι θα συμβεί αυτό, το τμήμα το οποίο μας το είχαν παγώσει για τόσα χρόνια. Και βλέποντας και κάνοντας…. Από την πλευρά μου θέλω να ζητήσω περίοδο χάριτος γιατί και γεωγραφικά δεν ήξερα το χώρο ούτε τα προβλήματα του τμήματος. Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια, από το 2013 και μετά για ότι καλύτερο. Ήδη έχουμε πετύχει πολλά και με βάση το δημοσίευμα πιστεύω ότι πετυχαίνουμε περισσότερα. Ευχαριστώ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος