FOLLOW US: facebook twitter

Καταψηφίζει η Φώφη και ζητά άμεσα εκλογές

Ημερομηνία: 12-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα (Πέμπτη) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε με έντονο τρόπο προσφυγή στις κάλπες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι με την επίμαχη τροπολογία των 16 βουλευτών για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση επιδιώκει να προκαλέσει εκλογική σύγχυση, νοθεία μηνυμάτων και αποπροσανατολισμό.

«Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Όσα κόλπα κι αν κάνετε, όσες κάλπες κι αν στήσετε μαζί, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει… “Όχι” στα εκλογομαγειρέματα σας, “ναι” σε εκλογές εδώ και τώρα», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Στο ίδιο ύφος ήταν κι η κριτική κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το καταψηφίσει. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η αυτοδιοίκηση, που θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και της στήριξης των πιο αδύναμων, διαλύεται. Γίνεται όμηρος συμφερόντων, τοπικών και όχι μόνο. Με δική σας ευθύνη και επιλογή».

Επίσης, δήλωσε ότι καταψηφίζει και την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν και συμπλήρωσε ότι «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα… υπό τον όρο ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα και η “κυβερνησιμότητα”, η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις περιφέρειες και στους δήμους».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τη διαίρεση της Β’ Περιφέρειας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για δική μας πρόταση».

Απαντώντας στην κ. Γεννηματά ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής να ξαναδεί τη στάση του απέναντι στην απλή αναλογική και τον εκλογικό νόμο.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος