FOLLOW US: facebook twitter

Ο ΟΤΕ δείχνει τον δρόμο

Ημερομηνία: 12-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Στο χαμηλό 2,375% διαμορφώθηκε τελικά το κουπόνι της έκδοσης ομολόγου τετραετούς διάρκειας, με τον ΟΤΕ να αντλεί ποσό 400 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για το χαμηλότερο κουπόνι ομολόγου που έχει εκδώσει ο Όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία.

Η εν λόγω έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας από τον ΟΤΕ -που υπερκαλύφτηκε περίπου 5 φορές-, δημιουργεί αισιόδοξους συνειρμούς με φόντο την προσεχή έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, όπου η χώρα θα επιδιώξει να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο.

Ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η επιτυχής αυτή έκδοση είναι ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του ΟΤΕ».

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2018.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος