FOLLOW US: facebook twitter

«Θέλουμε οι πολίτες της Ηλείας να είναι στο πλευρό των πυροσβεστών»

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:

petroutsos-giannis

Ανέλαβε ο νέος διοικητής της Π.Υ. Πύργου

Τα νέα του καθήκοντα ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών ν. Ηλείας, ανέλαβε χθες και επίσημα ο Πύραρχος Γιάννης Πετρούτσος. Μετά από 12 χρόνια παρουσίας στον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών (ως διοικητής και υποδιοικητής), αλλά και νωρίτερα στο πεζοπόρο τμήμα της Αχαΐας, αναλαμβάνει μια υπηρεσία με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις, κυρίως στον τομέα των δασικών πυρκαγιών, αλλά και σε κάθε άλλη παροχή βοήθειας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Πετρούτσος δεσμεύτηκε προς τους πολίτες της Ηλείας «… ότι ως διοικητής της Π.Υ. Πύργου θα δώσουμε μαζί με τους υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου του Π.Κ. Κρεστένων και του Π.Κ. Ολυμπίας τον καλύτερο εαυτό μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των κατοίκων. Είμαι καινούργιος στην περιοχή, πρέπει να την γνωρίσω.. έχω ακούσει για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και άλλα συμβάντα, τροχαία ατυχήματα, εγκλωβισμοί, παροχές βοήθειας που πρέπει και εκεί να ανταπεξέλθουμε. Θέλω όλους τους πολίτες του νομού Ηλείας να είναι στο πλευρό των πυροσβεστών και εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τα καλύτερα αποτελέσματα» είπε ο νέος διοικητής της Π.Υ. Πύργου.

Ο κ. Πετρούτσος μετρά 27 χρόνια υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχει βρεθεί υπηρεσιακά σε επιχειρήσεις για δασικές πυρκαγιές στην Ηλεία.

Είναι θετικό το ότι ανέλαβε νωρίς πριν από την αντιπυρική περίοδο και θα έχει το χρόνο να δει τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο. «Η χώρα αντιμετωπίζει δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θα προσπαθήσουμε για ότι μπορούμε καλύτερο, η φυσική και πολιτική ηγεσία είναι μαζί μας, προσπαθούμε για το καλύτερο.

Με έχουν ενημερώσει πως οι ίδιοι οι πυροσβέστες εδώ, επισκευάζουν τα μηχανήματα ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας και είναι πολύ καλό αυτό» σχολίασε ο κ. Πετρούτσος.

Ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Κώστας Κατσαριώτης από την πλευρά του καλωσόρισε το νέο διοικητή και του έδωσε τα συγχαρητήρια του για την προαγωγή στο βαθμό του Πυράρχου. «Θα τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν, θα τον κατατοπίσουμε για τα όρια ευθύνης μας, τις επικίνδυνες δασικές περιοχές, τα περιπολικά και τα πυροφυλάκια». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο διοικητή Νίκο Σπαή, λέγοντας πως η συνεργασία μαζί του ήταν άψογη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος