FOLLOW US: facebook twitter

«Το 2017 η Ήλιδα ξεκινά την πορεία για να γίνει σπουδαία ξανά»

Ημερομηνία: 14-02-2017 | Συντάκτης:

ilida-pita-xristodoulopoulos1

Η παράταξη Χρ. Χριστοδουλόπουλου έκοψε την πίτα της

Κομμάτι … «συγγνώμης», «ευχαριστώ» και «μπράβο»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσία περισσοτέρων από 500 μελών και φίλων της παράταξης «Ήλιδα, Νέα Μέρα» και σύσσωμου του ψηφοδελτίου με το οποίο κατήλθε στις δημοτικές εκλογές του 2014, πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2017 στην περιοχή της Χαβαρόβρυσης, η παράταξη του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

ilida-pita-xristodoulopoulos2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε εκτενώς και σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά του Δήμου, τα έργα που εκτελούνται, ενώ μίλησε και για τους στόχους που έχει θέσει για το δεύτερο μισό της θητείας.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι ο απολογισμός της Δημοτικής αρχής θα παρουσιαστεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα, σε ειδική απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει ο Καλλικράτης και θα γίνει για πρώτη φορά από συστάσεώς του στον Δήμο Ήλιδας.

Τις δικές τους ευχές κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας, έκαναν τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής αρχής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως επίσης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της παράταξης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του: “Αυτή η κοπή πίτας, έχει και τον συμβολισμό της κοπής του γόρδιου δεσμού της Ήλιδας. Δεν θα συμβιβαστούμε. Δεν θα κουραστούμε από την άρνηση όσων εκδίωξε ο λαός, να παραδεχθούν ότι δεν χωρούν στο σήμερα, δεν θα χωρούν και στο αύριο, αν δεν ζητήσουν συγγνώμη για όσα έκαναν. Αν δεν ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες για τα χρέη, τις παρατυπίες, τα λάθη και την υποβάθμιση των Αρχών λειτουργίας της τοπικής μας Δημοκρατίας.

Στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην γη του Μπελογιάννη, στην μικρή αλλά μεγάλη μας Πατρίδα, δεν υπάρχει χώρος για όσους προκαλούν κακό και δεν ζητούν συγγνώμη.

Εμείς αγαπάμε τους πάντες. Όλους. Ακόμα κι αυτούς που μας έβλαψαν. Αρκεί να ζητήσουν συγγνώμη. Να πουν την αλήθεια. Να μας δώσουν την ευκαιρία να τους συγχωρέσουμε και πάνω απ’ όλα να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες που τους πίστεψαν, να αντιληφθούν την αλήθεια.

Γι’ αυτό, απόψε στην πίτα μας, θα κόψουμε κι ένα κομμάτι «της συγγνώμης». Και θα το κόβουμε κάθε φορά. Μέχρι κάποια φορά να το κερδίσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και να αφήσουν πίσω τον κακό εαυτό τους.

Και θα κόβουμε κομμάτι «της συγγνώμης» κι όταν ο λαός διαλέξει δημοκρατικά κάποιους άλλους να ηγηθούν, μετά από πολλά χρόνια, γιατί κι εμείς θα έχουμε κάνει λάθη.

Αλλά, φίλες και φίλοι, αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα! Ότι εμείς δεν κάνουμε λάθη από ιδιοτέλεια. Δεν κάνουμε λάθη από σκοπό. Κάνουμε γιατί είμαστε απλοί άνθρωποι. Ενεργοί πολίτες που δεν αρνήθηκαν την ευθύνη. Γιατί εμείς έχουμε μάθει να ζητάμε συγγνώμη, ακόμα κι αν δεν φταίμε. Γιατί ζητάμε το «μπράβο» του κόσμου, σαν μόνη ανταμοιβή.

Φίλες και φίλοι, το 2017 θα είναι η χρονιά που η Ήλιδα θα βρει, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σημείο ισορροπίας και θα ξεκινήσει την πορεία της για να γίνει σπουδαία ξανά! Στηριγμένη σε αγώνα και αλήθειες κι όχι σε γυάλινα πόδια.

ilida-pita-xristodoulopoulos

Με τους δημότες στο προσκήνιο και όχι τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Έχω μια φιλοδοξία. Να γίνουμε το παράδειγμα για όλη την Ελλάδα της κρίσης. Να γίνουμε το πρώτο κομμάτι της Ελλάδας που θα βγει από την ηθική και οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων, με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση!

Φίλες και φίλοι, ο εφιάλτης τέλειωσε. Ο πολιτικός χρόνος του χθες τέλειωσε ΠΡΙΝ τελειώσει ο Δήμος. Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, τον Θεό και τον Λαό, που προλάβαμε να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας ΠΡΙΝ να είναι πολύ αργά.

Γι’ αυτό, θα κόψουμε κι ένα κομμάτι του «ευχαριστώ». Γιατί έχουμε λόγο να λέμε ευχαριστώ στους δημότες μας, στους χιλιάδες που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στο καθεστώς που προηγήθηκε και έδωσαν μιαν ακόμα ευκαιρία στον Δήμο. Το κομμάτι του «ευχαριστώ» για τους Δημότες που δεν φοβήθηκαν και δεν θα μετανιώσουν! Γιατί εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι κι εκτός από «συγγνώμη», έχουμε μάθει να λέμε κι «ευχαριστώ».

Και, τέλος, θα σας αποκαλύψω και το τρίτο κομμάτι που θα κόψουμε! Το κομμάτι του «μπράβο»! Ενός μεγάλου μπράβο που αξίζει σε όλους, αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου, είτε στηρίζουν την δική μας παράταξη, είτε άλλη, αλλά βάζουν πρώτα απ’ όλα το συμφέρον του Δήμου, σαν ενεργοί πολίτες, κάθε μέρα, από όποιο μετερίζι κι αν εκπροσωπούν.

Η πίτα του 2017 φανερώνει και την κουλτούρα μας. Είμαστε η παράταξη, είμαστε η Δημοτική Αρχή, είμαστε οι απλοί άνθρωποι που πορευόμαστε έτοιμοι να λέμε ΚΑΙ «ευχαριστώ» ΚΑΙ «μπράβο» ΚΑΙ «συγγνώμη».”

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος