FOLLOW US: facebook twitter

Η αγορά της Ηλείας χάνει τους Γορτύνιους από έναν δρόμο!…

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

xristopoulos-xristos

Την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου από την γέφυρα του Ερυμάνθου ως την Λιναριά καταγγέλλει ο οικονομικός επόπτης του ΕΒΕ Ηλείας

Οι «πληγές» του οδικού δικτύου που αποτρέπουν την κίνηση επισκεπτών προς την Ηλεία και τις αγορές της, αποτέλεσαν το αντικείμενο δηλώσεων, που έκανε χθες το μέλος της διοίκησης και Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Χρήστος Χριστόπουλος.,

Ειδικότερα ο κ. Χριστόπουλος μεταξύ άλλων, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον δρόμο από το Λούβρο μέχρι και τη γέφυρα Ερυμάνθου που είναι και η «είσοδος» από τη γειτονική μας Αρκαδία.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα νευραλγικό τμήμα στους οδικούς άξονες του Νομού, για την τοπική οικονομία μας, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του χωρίς την ένδειξη κάποιου ουσιαστικού ενδιαφέροντος από τη μεριά των εμπλεκομένων.

Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει αναφέρει ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος και θέτει άμεσο ζήτημα επισκευής του. Όπως προσθέτει, ο δρόμος από τη γέφυρα του Ερυμάνθου έως και τη Λιναριά είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και δικαίως χαρακτηρίζεται από τα πλέον χειρότερα οδικά δίκτυα στην Ηλεία. Και αυτή η εικόνα που δεν πλήττει μόνο την οικονομία αλλά προσβάλλει τον τόπο μας αφορά δυστυχώς το τμήμα του δικού μας Νομού. Καθώς μετά τη γέφυρα και από την πλευρά της Αρκαδίας η διαδρομή είναι βατή και τουλάχιστον σε αξιοπρεπή επίπεδα για τους διερχόμενους.

Ο κ. Χριστόπουλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζοντας πολύ καλά τη σημασία του οδικού άξονα μέσω του οποίου μετακινείται η συντριπτική πλειοψηφία αν όχι το σύνολο των κατοίκων της Γορτυνίας για τις αγορές της Ηλείας.

Είναι αδιανόητο όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται στο Νομό μας και εξυπηρετούνται από εδώ, να στραφούν πλέον σε άλλες περιοχές μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να διέλθουν από ένα ασφαλές και ομαλών συνθηκών οδικό δίκτυο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τέτοιας κίνησης.

Κατόπιν τούτου – όπως αναφέρει το στέλεχος του Επιμελητηρίου – είναι επιβεβλημένη ανάγκη να στρέψουν οι εμπλεκόμενοι προς αυτή την κατεύθυνση το βλέμμα τους και να προχωρήσει η ανακατασκευή του δρόμου. Τουλάχιστον να υπάρξει παρέμβαση και από πλευράς Περιφέρειας για τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Η νέα χάραξη στον παραποτάμιο

Στο μεταξύ ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος θέτει και ζήτημα του νέου παραποτάμιου δρόμου που επίσης δεν έχει προχωρήσει. Αναρωτιέται ακόμη τι έχει γίνει με το Τμήμα Λιναριά – Λούβρου, που είναι μήκους 4 χλμ., έχει ολοκληρωθεί, αλλά το έργο δυστυχώς δεν παραδίδεται ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία!

Πρόκειται για γεγονός απαράδεκτο όσο και περίεργο που πρέπει επιτέλους κάποτε να επιλυθεί. Όπως και εκείνο της νέας χάραξης για έναν διαφορετικό δρόμο που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση διερχόμενων, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά με άγνωστη μέχρι τώρα την εξέλιξή του…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος