FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία η επεξεργασία της τουριστικής προβολής του νομού

Ημερομηνία: 15-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

syskepsi-tousismos

Νέα σύσκεψη χθες στην ΠΕ Ηλείας με Περιφέρεια, ΣΕΤΕ και εμπλεκόμενους στον Τουρισμό

Η εργασία που έχει ως τώρα πραγματοποιήσει το ΣΕΤΕ σε ότι αφορά το τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Ηλείας, παρουσιάστηκε χθες σε μια νέα συνάντηση της Περιφέρειας με εμπλεκομένους φορείς του τουρισμού στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου και Ανάπτυξης Γ. Αγγελόπουλου. Η συνάντηση αυτή ήταν συνέχεια της προηγούμενης και είχε σαν στόχο να εξειδικεύσει ακόμα περισσότερο τον τουριστικό προσανατολισμό του νομού μας. Υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων, ενώ οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Ηλείας κατέθεσαν και τις δικές τους προτάσεις για τον τουρισμό. Βεβαίως για ότι προκύψει, απόφαση θα λάβει το περιφερειακό συμβούλιο φτάνοντας στην τελική ευθεία, ενώ χθες δεν υπήρξαν σοβαρές αντιθέσεις όπως την προηγούμενη φορά.

georgiop-aggelopoul-tourismos

Ο αντιπεριφερειάρχης  Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος στην τοποθέτησή του τόνισε ότι στην προηγούμενη σύσκεψη που είχε γίνει με όλους τους φορείς της Ηλείας για το θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας και της προγραμματικής σύμβασης που έχουν για τον σκοπό αυτό με τον ΣΕΤΕ, είχαν  δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν τις συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς, τους άμεσα εμπλεκόμενους στο τουριστικό προϊόν.

«Ο κ. Αγγελόπουλος είναι πάλι παρών και είχε την δυνατότητα να καλέσει και τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ που είναι εδώ. Θα κάνουμε μία συζήτηση και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αφού η διαβούλευση ουσιαστικά συνεχίζεται και θα συμφωνήσουμε και με τους φορείς το πλαίσιο αφού και οι αντιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αποτελέσματα», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε για μια ακόμα φορά ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτεραιότητα είναι ο τουρισμός και στην Ηλεία βρίσκεται για μια ακόμα φορά, γιατί ζητά μια πιο στενή συνεργασία με τους φορείς.

«Η διαβούλευση ολοκληρώθηκε από την ηλεκτρονική πλευρά και ήταν στην διάθεση του οποιουδήποτε ήθελε να διαθέσει στοιχεία που ήταν χρήσιμα και όπως είπε και ο κ. Γεωργιόπουλος κάνουμε επιπλέον συνάντηση με τους επαγγελματίες αποκλειστικά για να τους πούμε που βρισκόμαστε να μας πουν την άποψη τους και στην συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα στον ΣΕΤΕ βάσει της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να διαμορφώσει την συνολική αποτύπωση του τουριστικού προϊόντος. Είναι μία πολύ σοβαρή προσέγγιση και είναι η πρώτη φορά που στο σύνολο της Περιφέρειας υπάρχει μία τέτοια προσέγγιση με επιστημονικούς φορείς που έχουν άποψη για τον τουρισμό και το Περιφερειακό συμβούλιο στο τέλος θα αποφασίσει να ολοκληρώσει την μελέτη αυτή και το προϊόν που θα προκύψει θα πάει στις τουριστικές εκθέσεις και στους επαγγελματίες του κλάδου θα τους καλέσουμε να τους δείξουμε ποιοι είμαστε. Αυτή η εξέλιξη  είναι συνέχεια της προηγούμενης τριετίας που δεν είχαμε όμως επαγγελματικά σκύψει τόσο πολύ πάνω στον τουρισμό και γι αυτό έχουμε και την συνεργασία με τον ΣΕΤΕ.» Καταλήγοντας κάλεσε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να σκύψουν πάνω σε αυτήν την προσπάθεια και να στηρίξουν το τουριστικό προϊόν.

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν αντιλαμβάνεται όλη αυτή την έκταση που πήρε το go west.

«Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μίλησε για διάφορα σλόγκαν που ενδεχομένως έχουμε ανάγκη στην περιοχή και είχαμε πει ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με όλο το υλικό που θα κατατεθεί από τους επαγγελματίες, τους φορείς και τους πολίτες που έχουν αυτή την ευαισθησία εάν θέλετε και γι αυτό ενάμιση μήνα είχαμε ανοιχτή την εφαρμογή ως περιφέρεια δυτικής Ελλάδος και μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ο ΣΕΤΕ θα πάει να ολοκληρώσει την δική του αξιολόγηση για να μας δίξει σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε.»

Η παρουσίαση της μελέτης από τον ΣΕΤΕ

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ  του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Τριανταφύλλης, παρουσίασε με την βοήθεια διαφανειών ένα μεγάλος μέρος της ερευνητικής εργασίας και μελέτης που έχει αναλάβει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αφορά τον σχεδιασμό, την καταγραφή και αποτύπωση του τουριστικού προϊόντος της Ηλείας των αγορών και την διαμόρφωση γενικά του τουριστικού χαρτοφυλακίου του νομού, όπως και της τουριστικής προβολής και ανάπτυξής του. Μεταξύ άλλων ο κ. Τριανταφύλλης επισήμανε ότι η Ηλεία έχει την δυνατότητα προβολής 4 εποχών στο επίπεδο του τουρισμού, καθώς διαθέτει εμβληματικά στοιχεία με βασικό destination brand την Αρχαία Ολυμπία και φυσικά το Κατάκολο λόγω κρουαζιέρας.

syskepsi-tourismos2

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν μετά την παρουσίαση της εργασίας που έχει γίνει από τον ΣΕΤΕ αρκετοί από τους παριστάμενους ζητώντας ωστόσο να γίνει το επόμενο βήμα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδας Βαρουξής τόνισε μεταξύ άλλων πως σε ότι τους αφορά έχουν προσκομίσει πολλά από τα ερευνητικά στοιχεία που έχουν για το λιμάνι Κατακόλου και θα τους καταθέσουν και ορισμένα συμπληρωματικά που έχουν υποβάλλει και στην υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Τέλος επανέλαβε την πρόταση που έχουν κάνει και που είναι προίον συναντίληψης με τον δήμο Πύργου για το brand name που είναι το  «Olympia land» που θεωρούν ότι απηχεί επαρκώς τον Ολυμπισμό, τον τουριστικό προορισμό και γενικά «πουλάει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες, μελέτες και δράσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας σε σχέση με τον τουρισμό, με έμφαση στην κρουαζιέρα στο Κατάκολο.. Παράλληλα ανέφερε ότι μετά από όλες τις μελέτες και τις συσκέψεις, πρέπει να υπάρξει συντονισμός όλων των φορέων για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και κυρίως σε ότι αφορά την απορρόφηση κονδυλίων για να μην γίνεται κατασπατάληση των πόρων που προέρχονται από πολλές πηγές χρηματοδότησης και ευρωπαϊκά προγράμματα. Τέλος επισήμανε ότι το Επιμελητήριο δίνει μεγάλη σημασία στο brand name και βεβαίως στην βελτίωση των υπηρεσιών τουρισμού και του τουριστικού προϊόντος αλλά και στην δημιουργία νέων προορισμών εντός Ηλείας στοχεύοντας και στην ενδοχώρα, ενώ εξέφρασε την επιφύλαξή του για το κατά πόσον το ΣΕΤΕ που έχει αναλάβει εκτός από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλες 7 Περιφέρειες που είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικές, μπορεί να δημιουργήσει για την δική μας περιοχή ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προφίλ.

Ακολούθως τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων και ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος