FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού: Ανοιχτές πόρτες για τα Οινοποιεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού για το οινόφιλο κοινό στις 12 Νοέμβρη

Μία μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού που θα επισκεφθούν την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού  στην Ηλεία, καθώς θα συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

Από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές αλλά και στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων. Θα γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που βάζουν την υπογραφή τους στους ελληνικού οίνους και θα δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε. Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων.

Στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας και βεβαίως τα Οινοποιεία της Ηλείας.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία μύησης στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωριμίας της διαδικασία της οινοπαραγωγής αλλά και δοκιμής εξαιρετικών Επώνυμων Ελληνικών Κρασιών.

Από την Ηλεία μέχρι στιγμής επισήμως συμμετέχουν με αναρτήσεις τους στο fb και ανακοινώσεις τους, το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι και το Κτήμα Μπριτζίκη στο Λαντζόι, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα συμμετέχουν και τα άλλα μεγάλα Οινοποιεία του Νομού, όπως το Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι, το Κτήμα Ολύμπια Γη στην Ολυμπία και το Κτήμα Μαρκόγιαννη στο δήμο Σκιλλούντος.

Κτήμα Μερκούρη

Το Κτήμα Μερκούρη στην δική του πρόσκληση αναφέρει:
«Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας και το Κτήμα Μερκούρη σας προσκαλούμε αυτή την Κυριακή να γιορτάσουμε μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού μαζί με τα υπόλοιπα οινοποιεία της Ευρώπης.

Από τις 11.00 έως τις 17.00 θα σας περιμένουμε να γνωριστούμε ή να ξανανταμώσουμε να σας ξεναγήσουμε στους χώρους παραγωγής, παλαίωσης και στους αμπελώνες και μαζί να δοκιμάσουμε νέες σοδειές και παλαιωμένους οίνους.»

Κτήμα Μπριτζίκη

Στο Κτήμα Μπριτζίκη στην δική του ανάρτηση αναφέρει και μια ακόμα επιχειρηματική δραστηριότητά του που εγκαινιάζει συμβολικά την Κυριακή που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του στους οινόφιλους αναφέροντας μεταξύ άλλων :

«Από τις 12 Νοεμβρίου (πανευρωπαϊκή ημέρα Κρασιού) Το Emporium Vino, Ξεκινάει τη Λειτουργία του στο Κτήμα Μπριτζίκη και ανοίγει τις πόρτες του. Μπορείτε να αγοράσετε σε τιμές πρατηρίου το Κρασί μας και βεβαίως μερικά από τα σπανιότερα κρασιά στην Ελλάδα σε απίστευτες τιμές όπως επίσης και όλη τη Limited Edition Σειρά, που δεν διατίθενται καν στο Νομό Ηλείας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος