FOLLOW US: facebook twitter

Ηλείων Επιμελητήριο: Η Ανάπτυξη δεν έρχεται με διακηρύξεις

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αλλαγή-Ανανέωση

Η ανάπτυξη του Νομού δεν έρχεται από μόνη της, όπως δεν ήρθε και τα προηγούμενα χρόνια. Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού δεν είναι ζήτημα εξαγγελιών και συνθημάτων αλλά θέμα ενός πραγματικού αναπτυξιακού συνεδρίου με συμμετοχή όλων των ενεργών δυνάμεων του Νομού.

Η αύξηση της παραγωγής πλούτου στο Νομό, με παράλληλα αύξηση της απασχόλησης πρέπει να περάσει μέσα από την άμεση τροποποίηση των Νομικών στρεβλώσεων που ακυρώνουν τις παραγωγικές δράσεις στο Νομό, (Ζ.Ο.Ε.) συνδυαζόμενη με πρωτοβουλίες παρουσίασης του Νομού, ως οικονομικού και επενδυτικά ελκυστικού χώρου σε διεθνής επενδυτικούς οργανισμούς.

Εμείς ως νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε άμεσα την υφιστάμενη ΖΟΕ ώστε να προσελκύονται νέες επενδυτικές δράσεις του δευτερογενούς τομέα με μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση από αυτές που προβλέπονται σήμερα αλλά και μεγαλύτερο άμεσο αποτύπωμα στο τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε:

-Θα διεκδικήσουμε την άμεση αλλαγή της  ΖΟΕ επιχειρηματικότητας ,ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες  χρήσεων Γης και προστασίας του Περιβάλλοντος,  διευκολύνοντας και προσελκύοντας νέες επενδυτικές δράσεις Νέας Οικονομίας οι οποίες με ανόητο τρόπο απαγορεύονται σήμερα.

-Θα συμπράξουμε στις πρωτοβουλίες τοπικών φορέων και Δήμων για την Ανάπτυξη οργανωμένων χώρων δράσεων Δευτερογενούς τομέα, ώστε να σταματήσουν τα ημιπαράνομα καθεστώτα και οι συνεχείς ταλαιπωρίες των Επιχειρηματιών.

-Θα οργανώσουμε συνεχείς και σταθερές σχέσεις πρόσβασης με διεθνείς Επενδυτικούς οργανισμούς,ώστε να μπει η ΗΛΕΙΑ στον «διεθνή χάρτη» των επενδυτικών ευκαιριών ,από όπου απουσιάζει μέχρι σήμερα παρόλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος