FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017: O Πύργος γιόρτασε με την ψυχή του

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Τις εντυπώσεις κέρδισε η φετινή 2η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον Πύργο, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη εβδομάδα.

Tritsa Katsa

Το μουσικό πρόγραμμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου στον πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς είχε καθαρές αναφορές στην παράδοση, στο ρεμπέτικο τραγούδι από τους μαθητές του καθηγητή κιθάρας Γιάννη Κακολύρη, σε ήχους από την Πόλη από τις «Kanun Duet» αλλά και τα νησιά μας από τις λύρες του Γιώργου Αγαλιανού και το λαούτο και το νέι του Άγγελου Πύσχινα, καθώς και το εξαιρετικό αφιέρωμα των «Τρίτσα Κάτσα» στη ρεμπέτισσα του Πύργου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου.  Οι μαθητές της σχολής χορού «Χοροκίνηση» της Πόπης Παναγοπούλου συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο γλέντι και ο κόσμος δεν σταμάτησε να χορεύει στιγμή!

Η συναυλία της Τρίτης 20 Ιουνίου στο Πάρκο Σ.Π.Κ. μας μετέφερε σε ένα πιο σύγχρονο μουσικό τοπίο, όπου συγκροτήματα και djs από την περιοχή μας έδωσαν ζωή στο πάρκο της πόλης. Ο dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Πάνος Kallahan Καραχάλιος ζέστανε το κλίμα καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς, με τον μοναδικό του τρόπο παρουσίασης των συντελεστών. Οι «Granites» ρόκαραν, οι «Φουαγιέ Band» μας ταξίδεψαν σε Jazz δρόμους, οι «Ηarmic» στην πρώτη τους εμφάνιση μαγνήτισαν με πιο έντεχνο-ποπ στυλ, ενώ τα «Λεκτικά Θαύματα» ερμήνευσαν δικές τους πρωτότυπες παραγωγές. Παράλληλα, οι μαθητές της «Dance LifeSteps Academy» επιβεβαίωσαν ότι αξίζουν κάθε διάκριση που πρόσφατα κέρδισαν σε μεγάλο διαγωνισμό χορού, με τις εντυπωσιακές χορευτικές τους ικανότητες.

Foyer Band

Αξίζει να αναφερθεί ότι και τις δύο βραδιές τα βλέμματα συγκεντρώθηκαν στο «μουσικό φράχτη» που κατασκεύασε για τη Γιορτή ο blacksmither και καλλιτέχνης μετάλλου Κώστας Διονυσόπουλος, βασισμένος σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Συλλόγου Πύργος Όλοι Μαζί και τη στήριξη του Δήμου Πύργου.

Υγειονομική Κάλυψη: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας
Φωτογραφική Κάλυψη: Bertsatos Digital Image
Xρυσοί Χορηγοί
Εδέατρος, Coq au Vin, Μαριέττα Παιδικός Σταθμός, Orizontes View Hotel, Μεταλλοτεχνία Κωστας Διονυσοπουλος

Χορηγοί
Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Γιώργος Αγαλιανός, Μπύρα ΑΛΦΑ, Althea apartments, Ανοδος Φροντιστηριο Μ.ε., Βασιλόπουλος χαρτικά, Bertsatos digital IMAGE/Θοδωρής Μπερτσάτος, Hashtag_cafe, Kladi Maria-Olga Γάμος-Βάπτιση-Γραφ. Τέχνες, Βιβλιοπωλείο Κορκολής, La Tour Cafe, Παναγιώτης Μαλλιόπουλος Κρεοπωλείο, Υιοί χρήστου Μανδαράκη ο.ε, Mercouri Estate / Κτήμα Μερκούρη, Μιχαλόπουλος έπιπλο – φωτιστικό, Μουστακάκης, My Fashion, Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιία ΑΒΕΕ, Πλανώδειο, Pit’s fitili, Χαραλαμπος Σασσαλος Ψυκτικός, Σταράτες Γεύσεις φούρνος, Stirixis Sa, Τάσος Κομμωτήριο, Giorgos Terzis Οπτικά, Τσακαλίδης Φυτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος