FOLLOW US: facebook twitter

«Ερωτικοί διάλογοι ανάμεσα στο ελαφρύ και λαϊκό τραγούδι»

Ημερομηνία: 27-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

sinentexyi-xorodia-mikti-politistikos-sullogos

Μια σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο στον Πύργο από το Αρχείο Κουνάδη και την Μικτή Χορωδία Πύργου

«Ερωτικοί διάλογοι ανάμεσα στο ελαφρύ και λαϊκό τραγούδι», τιτλοφορείται η δεύτερη προσυνεδριακή εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο το απόγευμα, στις 7, στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Αρχαίο Κουνάδης με την Μικτή Χορωδία Πύργου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μουσικολογικού Συνεδρίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2017. Η Μικτή Χορωδία Πύργου θα ‘ντύσει’ μουσικά την εκδήλωση με την ερμηνεία τραγουδιών ρεμπέτικων και λαϊκών, ενώ ο διακεκριμένος εθνομουσικολόγος Παναγιώτης Κουνάδης θα δώσει με την ομιλία του την κοινωνική διάσταση της περιόδου όπου ανθεί το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Μια πραγματικά σπουδαία εκδήλωση για την οποία μάλιστα χθες παραχώρησαν συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι της Μικτής Χορωδίας Πύργου και του αρχείου Κουνάδη, προσκαλώντας τον κόσμο να έρθει να την παρακολουθήσει και να ταξιδέψει στον κόσμο της μουσικής.

mikti-xorodia-politistiki-ekdilwsi

Ο δάσκαλος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Θοδωρής Παναγόπουλος επισήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την Μικτή Χορωδία Πύργου να συμμετάσχει σε μια τέτοια σπουδαία εκδήλωση, η χορωδία θα ερμηνεύσει τρία λαϊκά και τρία ρεμπέτικα τραγούδια, ενώ σόλο θα τραγουδήσει η Χαρά Σκουλαρίκου με την Τζένη Λάγιου στο πιάνο, Ο κ. Τάκης Σπυρόπουλος, εκπρόσωπος του Αρχείου Κουνάδη στον Πύργο, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το Αρχείο Κουνάδη, τονίζοντας ότι στόχος του είναι η διάσωση και διάδοση της ελληνικής μουσικής και εν προκειμένω της περιόδου που ανθεί το ρεμπέτικο τραγούδι από το 1940-΄50 και -60, θεματική την οποία θα έχει και το 1ο Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο στην Ηλεία που είναι αφιερωμένο στο μεγάλο εθνομουσικολόγο και δάσκαλο Σίμωνα Καρά. Για το λόγο αυτό, η πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση πραγματοποιηθηκε στη Φιγαλεία, την γενέτειρα του Σίμωνα Καρά τον περασμένο Οκτώβρη και η δεύτερη είναι αυτή που θα γίνει το Σάββατο στον Πύργο. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπυρόπουλος, το Μουσικολογικό Συνέδριο που είναι υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί από 24-27 Αυγούστου στην Ολυμπία, στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και θα προηγηθούν και άλλες ακόμα προσυνεδριακές εκδηλώσεις στην Ηλεία, με επόμενη στη Ζαχάρω στις 4 Μαρτίου και κατόπιν στην Αμαλιάδα.

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Ιωάννα Τζουανοπούλου, κάλεσε τον κόσμο να έρθει στην εκδήλωση που θα αποτελέσει ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας, με ελεύθερη είσοδο.

Στην συνέντευξη πλην των προαναφερόμενων, συμμετείχαν ακόμα ο πρώην πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κ. Τάσος Παυλίδης και υπεύθυνος πλέον για την διρογάνωση του 2ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ που θα γίνει στην Ολυμπία κ. Τάσος Παυλίδης, η έφορος της Χορωδίας κ. Μίκα Κωνσταντινίδη και ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Γαβριλίδης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος