FOLLOW US: facebook twitter

Κατάληψη σε Διεύθυνση Δασών και ΓΟΕΒ

Ημερομηνία: 27-01-2017 | Συντάκτης:

katalipsi-dasarxeio1

Από τους αγρότες του μπλόκου Λατιφίου με μια νέα αιφνίδια ακτιβιστική κίνηση

Διαμαρτυρία για τον τρόπο ανάρτησης των δασικών χαρτών από το Υπουργείο

Για ακόμα μια φορά οι αγρότες αιφνιδίασαν χθες με ακτιβιστική κίνηση μέσα στον Πύργο, κάνοντας κατάληψη στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας, το Δασαρχείο Πύργου και τα γραφεία του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού. Οι αγρότες θέλησαν να δώσουν ένα μήνυμα τόσο με την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τους δασικούς χάρτες και απειλούν τις περιουσίες τους, αλλά και στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί το εγγειοβελτιωτικό δίκτυο του νομού. Οι αγρότες από τα ξημερώματα απόκλεισαν τις δύο υπηρεσίες και λίγο μετά τις εννέα το πρωί έκλεισαν και τον δρόμο στην οδό Αλφειού έως τις δέκα που αποχώρησαν για το μπλόκο του Λατιφίου.

katalipsi-dasarxeio4

Οι αγρότες ενημερώθηκαν από τον Δασάρχη Πύργου για τις διαδικασίες που αφορούν στους δασικούς χάρτες, ενώ οι αγρότες ανέφεραν πως θα καταθέσουν μέσω της ΟΑΣΗ αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εξεταστεί το θέμα ξανά, λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει. Εκπρόσωποι των αγροτών είχαν στη συνέχεια και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ Νίκο Φάμελο και την διευθύντρια Μαρία Μουσταφέρη για τα θέματα του δικτύου. Ο κ. Φάμελος εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στον ΓΟΕΒ και την αδυναμία είσπραξης των οφειλόμενων, ενώ στάθηκε και στο θέμα των καθαρισμών των τάφρων. Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Αντωνάτος έθεσαν τους προβληματισμούς των αγροτών που μπορούν όπως ανέφεραν να λυθούν αν το επιθυμεί κεντρικά η Κυβέρνηση.

katalipsi-dasarxeio2

ΟΑΣΗ:«Δείχνουμε την αντίθεσή μας στον τρόπο που προωθείται η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος ανέφερε πως «πραγματοποιούμε αυτή τη συμβολική κατάληψη στο δασαρχείο Πύργου και στη Διεύθυνση Δασών για την ανάρτηση δασικών χαρτών δείχνοντας την αντίθεσή μας στον τρόπο, που η κυβέρνηση προσπαθεί να προώθησε αυτή τη διαδικασία και στον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού για να δείξουμε ότι το νερό είναι ένα έργο υποδομής για τους αγρότες ειδικά του κάμπου και δεν μπορούν να έχουν απαξιώσει το έργο και να έχουν υπερτιμολογήσει το ρεύμα και το νερό στους συναδέλφους. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα αιτήματά μας και καλούμε τους συναδέλφους να μη βιαστούν όσον αφορά τους δασικούς χάρτες στην υποβολή των ενστάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, κάτω από την πίεσή μας, τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει ένα πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε και θα σταλεί στη Διεύθυνση Δασών και σε όλα τα κόμματα, ειδικά αυτά που έχουν κυβερνήσει, διότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

katalipsi-dasarxeio3

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος