FOLLOW US: facebook twitter

Εξαιρετική ημερίδα για τους ΡΟΜΑ στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 10-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

 

Αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας…

Μια ζεστή εκδήλωση που άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις για την κοινωνία των Τσιγγάνων που ζουν και δραστηριοποιούνται πάνω από μισό αιώνα στην συνοικία Παπακαυκά, ήταν αυτή που διοργανώθηκε από το δήμο Ήλιδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τσιγγάνων. Το κοινό συμμετείχε και παρακολούθησε τις ομιλίες αλλά και σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ «Ποιοι είναι τελικά οι Ρομά – Τσιγγάνοι;» του Νίκου Αναγνωστόπουλου, βίντεο που εμπεριέχει σκηνές από την ζωή των τσιγγάνων στην Αμαλιάδα. Την εκδήλωση συντόνισε ο Νίκος Μπατζαλής και χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας Αρχιμανδρίτης Πετράκος Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς.

Αμέσως μετά προβλήθηκε το βίντεο του Γιώργου Χαλκιά διάρκειας 3 λεπτών «Αυτοί είναι οι Ρομά της Αμαλιάδας», ενώ η φιλόλογος Φανή Μαρτζάκλη ανέγνωσε απόσπασμα από τις «Τσιγγάνικες ιστορίες αγάπης» του Κώστα Χηνά. Η πρώην βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου μίλησε για την «Ευρωπαϊκή πολιτική και τους Ρομά», ενώ ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Ενημέρωση Αμαλιάδας» Κώστας Λιακόπουλος μίλησε για την «παρουσία των ρομά στην Αμαλιάδα και η επιρροή τους στην κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και πνευματική ζωή του τόπου».

Ο Εθνικός παρατηρητής του Συμβουλίου της Ευρώπης Σωτήρης Νικολάου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ROMED και την παρέμβαση μέσω της κοινωνικής δικτύωσης». Αρκετά σημαντική υπήρξε η ομιλία του Κοινωνιολόγου υποψηφίου Διδάκτωρ του ΕΜΠ και επιστημονικού συνεργάτη στο Πρόγραμμα Συμβουλίου της Ευρώπης ROMED, Γιάννης Γεωργίου – Κοινωνιολόγος υποψήφιος Διδάκτωρ του ΕΜΠ επιστημονικός συνεργάτης στο Πρόγραμμα Συμβουλίου της Ευρώπης ROMED. Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι συλλόγων και βεβαίως πολλοί Ρομά της Αμαλιάδας, καθώς ήταν η δική τους μέρα,  δική τους γιορτή…

Με ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Δράσης των Ελλήνων Τσιγγάνων της Αμαλιάδας, ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης για την παγκόσμια ημέρα των ΡΟΜΑ και εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1491804688148-c5418893-f713-3″ include=”23413,23414,23415,23416,23417″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot