FOLLOW US: facebook twitter

Εν αναμονή για το seatrack του Κατακόλου και θέματα συνεργασίας ΠΕ Ηλείας και Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, χθες το πρωί. Αφορμή οι εξελίξεις για το seatrack που πρόκειται να τοποθετηθεί στο Κατάκολο.

Οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει με δεδομένο ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του καλοκαιριού έχει περάσει και απομένουν περίπου δύο μήνες ακόμα που τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας..

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος «… ο διαγωνισμός για το seatrack, τρέχει και επανεξετάζεται από την Oικονομική Eπιτροπή την επόμενη εβδομάδα και νομίζω ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να εγκατασταθεί επιτέλους καθώς έχει φύγει το 1/3 του καλοκαιριού και ακόμα δεν είμαστε εν τάξει» είπε ο αντιπεριφερειάρχης. Ακόμα συζητήθηκε η παραχώρηση χώρου εντός του διοικητηρίου για να στεγαστεί ένα γραφείο όπου θα εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία.

Ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Παπανικολόπουλος, αναφέρθηκε στην θετική αντιμετώπιση που είχαν στη συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το seatrack τόνισε πως τα νέα είναι καλά και ελπίζουν η τοποθέητης να γίνει άμεσα για να μπορέσουν τα άτομα με αναπηρία να απολαύσουν και φέτος τη θάλασσα στο Κατάκολο.

«Μακάρι να μπουν και σε άλλες παραλίες, όπως στην Αμαλιάδα, τη Ζαχάρω, καθώς δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να έρθουν για μπάνιο στο Κατάκολο, λόγω οικονομικών προβλημάτων» εκφράζοντας την ελπίδα του χρόνου να έχει τοποθετηθεί ακόμα ένα μηχάνημα σε παραλία.

Ο ταμίας Γιάννης Πετρόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιόπουλο για τη συνεργασία και τόνισε πως «το seatrack είναι καλό να μπει, όχι μόνο για την ψυχολογία των ατόμων αυτών, αλλά γιατί ένα μπάνιο για εμάς ισοδυναμεί με επτά φυσικοθεραπείες και πιστεύω ότι αυτό τα λέει όλα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος