FOLLOW US: facebook twitter

Η «Τρίτη έξοδος» της ενηλικίωσής τους…: Παρουσιάστηκε το cd τριών νέων καλλιτεχνών του συνθέτη Σ. Παρασκευάκου, Γ. Βασιλόπουλου και της Δ. Σελεμίδου

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Με πολύ ωραία λόγια για την “Τρίτη έξοδο” και τους δημιουργούς της μίλησε και ο Φοίβος Δεληβοριάς

 

Παρουσιάστηκε στον Ιανό το cd τριών νέων καλλιτεχνών του συνθέτη Σπύρου Παρασκευάκου από τον Πύργο, του Γιάννη Βασιλόπουλου και της Δήμητρας Σελεμίδου

Ενηλικιώθηκαν μέσα από τα τραγούδια τους. Γι’ αυτό και διάλεξαν να τα στεγάσουν κάτω από τον γενικό τίτλο Τρίτη Έξοδος. Καρπός καλλιτεχνικής σχέσης τεσσάρων χρόνων, ο ομώνυμος δίσκος του 18χρονου σήμερα στιχουργού Γιάννη Βασιλόπουλου, του πολυτάλαντου συνθέτη από τον Πύργο Σπύρου Παρασκευάκου και της 20χρονης ερμηνεύτριας Δήμητρας Σελεμίδου, αποτελεί την ειλικρινή κατάθεση τριών νέων καλλιτεχνών που, ανοίγοντας διάλογο με το σήμερα, εκθέτουν τόσο τις ανησυχίες όσο και τα αιτήματά τους.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους ο Φοίβος Δεληβοριάς που συμμετέχει ερμηνεύοντας ένα τραγούδι μαζί με την Δήμητρα Σελεμίδου. Κοντά τους ο Παρασκευάς Καρασούλος, εκδότης και παραγωγός της Τρίτης Εξόδου και ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου στον ρόλο του ενορχηστρωτή.

Την περασμένη Δευτέρα, στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα, έγινε η επίσημη παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου από την Μικρή Άρκτο και τον Ιανό, όπου κοντά στους τρεις νέους καλλιτέχνες βρέθηκαν γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου ανάμεσά τους ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουταρίδης, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι και η στήριξη και η αποδοχή που είχαν πό όλους τους παραπάνω, δείχνει την ποιότητα αυτής της νέας τριάδας και το τι έχει να μας προσφέρει.

Βεβαίως στην παρουσίαση ήταν πολλοί νέοι άνθρωποι και φίλοι τους και κοντά στον Σπύρο Παρασκευάκο ήταν και οι γονείς του Μαρία και Παναγιώτης που ταξίδεψαν από τον Πύργο στην Αθήνα για να είναι κοντά του σε αυτήν την ξεχωριστή στιγμή του! Μάλιστα την ίδια μέρα ο Σπύρος είχε και τα γενέθλιά του και η παρουσίαση του δίσκου τους, ήταν το μεγάλο δώρο για την γιορτή του.  Άλλωστε όταν στην σκηνή έφτασε η τούρτα- έκπληξη από τους φίλους και συνεργάτες του και λίγο πριν σβήσει τα κεράκια τον ρώτησαν τη δώρο θα ήθελε, είπε «να αγοράσετε το δίσκο μας» κι έτσι κι έγινε, μετά την παρουσίαση εξαφανίστηκαν όλα τα cd!

Κοντά στους τρεις καλλιτέχνες και ο Μάριος Φραγκούλης

 

Στον Ιανό, το βράδυ της Δευτέρας, στην κατάμεστη αίθουσα, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή όπως ταίριαζε στην μέρα. Στη σκηνή πρώτος ανέβηκε ο Παρασκευάς Καρασούλος και η δημοσιογράφος/Στιχουργός Φωτεινή Λαμπρίδη, που θα συντόνιζε την συζήτηση και στη συνέχεια κάλεσε τους  τρεις πρωταγωνιστές της βραδιάς, Δήμητρα Σελεμίδου, Σπύρος Παρασκευάκος και Γιάννης Βασιλόπουλος όπου και έφτασε η ώρα για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους και να πουν πρώτα λίγα λόγια ο καθένας.

Ο Σπύρος Παρασκευάκος από την πλευρά του είπε για την συνεργασία τους: “Ήμουν πολύ μοναχικός, έγραφα τραγούδια μόνος μου κι ούτε φανταζόμουν πως μπορεί να γίνει αυτό που κάναμε, είναι φοβερό, δεν το περίμενα!“.

Λίγο πριν ακουστούν live τα κομμάτια του δίσκου, ο Φοίβος Δεληβοριάς είπε λίγα λόγια για τον καθένα ξεχωριστά και ανέφερε: “Αυτά τα τρία εξαίρετα και ταλαντούχα παιδιά ήρθαν σπίτι μου διστακτικά και μου είπαν πως είχαν κάποια τραγούδια να ακούσω. Αμέσως τα τραγούδια τους με συγκίνησαν και σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή πως η φωνή της Δήμητρας θα ταιριάζει με τη δική μου. Ο Γιάννης είναι αξιοθαύμαστο το πως γράφει τέτοιους στίχους ενώ είναι μόλις 18 χρονών και έχει πλήρη συνείδηση του τι κάνει και οργανώνει τα πάντα γύρω του. Ο Σπύρος, σαν συνθέτης έχει το χάρισμα της μελωδίας. Δηλαδή αυτό που μπορεί να τραγουδήσει ο καθένας με το στόμα του. Η σύνθεση και η αρμονία διδάσκονται, η μελωδία είναι το δύσκολο κομμάτι και ο Γιάννης το έχει έμφυτο…

Νατάσα Μποφίλιου και Θέμης Καραμουταρίδης στην παρουσίαση του cd

 

Τελευταία το “εγκώμιο” των παιδιών, έπλεξε η Νατάσσα Μποφίλιου η οποία είπε συγκινημένη: “Να δώσετε, αγώνα, να έχετε πίστη, επιμονή και να μείνετε φίλοι. Η φιλία είναι ασπίδα, είναι αυτή που μας έχει σώσει. Η μεγαλύτερη χαρά για εμάς είναι που μετά από μια δεκαετία, βγήκε άλλη μια δημιουργική τριάδα (όπως εμείς τότε), που σίγουρα θα σκίσει“!

Οι μουσικοί πήραν την θέση τους, ο Σπύρος Παρασκευάκος έκατσε στο πιάνο του και η Δήμητρα στο μικρόφωνο για να μας εξιστορήσει τις “περιπέτειες” των τριών νέων που θα περιλαμβάνονται στον δίσκο “Τρίτη Έξοδος” και έτσι άρχισε το μουσικό ταξίδι των τριών, όπου η Δήμητρα Σελεμίδου καθήλωσε όλους με την φωνή και την μελωδικότητά της. Η βραδιά κύλησε υπέροχα, τα φιλιά, οι αγκαλιές και τα συγχαρητήρια έπεφταν βροχή και η τριάδα ανοίγει πλέον τα φτερά της σε νέους καλλιτεχνικούς δρόμους…

Να σημειώσουμε ότι η «Τρίτη Έξοδος» είναι ο δεύτερος δίσκος του Ηλείου σνθέτη Σπύρου Παρασκευάκου, καθώς το 2015 παρουσίασε τον πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ ως τραγουδοποιός με τίτλο Απ’ το μηδέν (ερμηνευτής ο Ζαχαρίας Καρούνης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος