FOLLOW US: facebook twitter

Δόθηκε η καταληκτική ημερομηνία για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία: 12-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”21140″ img_size=”full”][vc_column_text]Λίγες ακόμα μέρες απομένουν για την ανάρτηση των δασικών χαρτών μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος , να παρατείνει τη διαδικασία, δίνοντας όμως παράλληλα «απόλυτη καταληκτική ημερομηνία» και καταθέτοντας νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες και θα βοηθούν στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί, έληγε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την ανάρτηση των δασικών χαρτών ορίζεται η 25η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Την ίδια ώρα, κατατίθενται με Υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας στις Ποινικές Υποθέσεις – Εναρμόνιση της Νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ», νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες και θα βοηθήσουν στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των δασικών χαρτών.

Στην εν λόγω τροπολογία νομοθετείται και η «υπουργική απόφαση Τσιρώνη» για τις οικιστικές πυκνώσεις, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Φάμελλος, να διασφαλιστεί η ασφάλεια δικαίου για τους δασικούς χάρτες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργούς, ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω απόφαση δεν πρέπει να συγχέεται με το νόμο των αυθαιρέτων, αλλά εξυπηρετεί την εξέλιξη του έργου των δασικών χαρτών, ενώ «σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει την πολεοδόμηση των συγκεκριμένων περιοχών» όπως είπε.

Επιπλέον, εξήγγειλε τη διαδικασία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, προκειμένου να συντάξει σχετικό νόμο για το ζήτημα των αυθαίρετων οικιστικών πυκνώσεων.

Ο κ. Φάμελλος έκανε γνωστό ότι στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται η ανάρτηση του 17% των δασικών χαρτών, στην οποία πρόκειται να συμπεριληφθούν και τα όρια των αναδασωτέων περιοχών, που επλήγησαν από πυρκαγιές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot