FOLLOW US: facebook twitter

Δούρειος τύπος: Μάμα μία… εκλογές στην Ιταλία: «Της νοσηλείας η σκάλα…»

Ημερομηνία: 08-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”46596″ img_size=”full”][vc_column_text]«Οι επτά αγγελιοφόροι» είναι μια συλλογή από τα πιο χαρακτηριστικά διηγήματα του Ιταλού συγγραφέα Ντίνο Μπουτζάτι. Ένα με τον τίτλο «επτά όροφοι» βασίζεται σ’ ένα περιστατικό μετά από μια λιποθυμία. Μεταφέρουν το ασθενή στον έβδομο όροφο του νοσοκομείου που είναι τα εξωτερικά ιατρεία.

«Όλα καλά» είναι η διάγνωση του ιατρού που βλέπει τις πρώτες αναλύσεις, αλλά δεν βλάπτουν και μερικές πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και δίνει εντολή να μεταφερθεί στον έκτο όροφο.

Μετά τι ακτινογραφίες ο γιατρός διαπιστώνει «μια μικρή ανωμαλία» μάλλον δεν είναι τίποτα σοβαρό, συστήνει ωστόσο την μεταφορά στον πέμπτο όροφο για ολίγων ωρών παρακολούθηση.

Μετά από ολιγόωρη αναμονή τον επισκέπτεται μια νοσοκόμα η οποία τον μεταφέρει στον τέταρτο όροφο για την οριστική διάγνωση.

Περιμένοντας τον γιατρό, το μάτι του πέφτει τυχαία στις περσίδες του πρώτου ορόφου που είναι όλες κλειστές. «Εκεί, ποιοι νοσηλεύονται» ρώτησε από περιέργεια, για να πάρει την απάντηση «Εκεί κάτω δουλεύει μόνο ο παπάς».

Αντιλαμβάνεται ότι ο τέταρτος όροφος είναι στη μέση μιας αντίστροφης μέτρησης και ένας φόβος τον κυριεύει.

Αν κατέβει κι άλλο, χάθηκε. Τότε ήταν που αποφάσισε να αντισταθεί στην περίπτωση που ήθελαν να το ρίξουν σε πιο κάτω ορόφου τη νοσηλεία…

Στις πρόσφατες εκλογές, οι Ιταλοί δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μια «ελαφρά λιποθυμία».

Η ετυμηγορία του λαού στις κάλπες, έδειξε ότι η ασθένεια είναι σοβαρή.

Αλλά, αν κατρακυλήσουνε κι άλλο στης νοσηλείας τη σκάλα, εύκολα μπορούμε να εικάσουμε τα άλλα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot