FOLLOW US: facebook twitter

«Δείπνο ηλιθίων» με τη στόφα του επαγγελματία!

Ημερομηνία: 25-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα του Σαββάτου στην Αμαλιάδα η Θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ»

Έκλεψε τις εντυπώσεις, η εξαιρετική από κάθε άποψη θεατρική παράσταση «Δείπνο Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ στο Λαζαράκειο της Αμαλιάδας, στην λαμπρή πρεμιέρα του Σαββάτου από την Θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» που με το νέο τους όνομα, ανανεωμένη  αλλά με την ίδια στόφα του επαγγελματία ηθοποιού, κέρδισαν επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού!

Μια καλοστημένη και καλοδουλεμένη παράσταση από την έμπειρη θεατρική ομάδα, με τον σκηνοθέτη Χάρη Κότσιφα στο τιμόνι για μια ακόμα φορά, χάρισαν στιγμές γέλιου περνώντας ταυτόχρονα κοινωνικά μηνύματα αλλά και δείγματα ποιοτικού θεάτρου στον κόσμο  που τους τίμησε με την παρουσία του.

Μάλιστα την υπόκλιση του κοινού ανέβηκε στη σκηνή και ο σκηνοθέτης και ευχαρίστησε το κοινό αλλά και τους χορηγούς, όπως και όλους τους συντελεστές για το όμορφο αποτέλεσμα. Ειδικότερα ευχαρίστησε  το δήμο Ήλιδας και τους 64 χορηγούς και καταστηματάρχες της Αμαλιάδας, που με την προσφορά τους έδωσαν τη δυνατότητα στην θεατρική ομάδα να μην βάλει εισιτήριο στην παράσταση και αντ’ αυτού να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, αφού η παράσταση έχει και κοινωνικό σκοπό. Ο κόσμος μάλιστα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και η συγκέντρωση τροφίμων ήταν σημαντική.

Στο ρόλο του Πιέρ, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος μοναδικός, όπως και ο Νίκος Κώνστας που ερμήνευσε το ρόλο του «ηλίθιου» Φρασνσουά Πινιόν, αλλά και όλοι οι άλλοι ηθοποιοί που με την ερμηνεία τους συμπλήρωνε ο ένας τον άλλο!

Με σειρά εμφάνισης παίζουν οι ηθοποιοί:

Κριστίν Μπροσάν: Ναντίν Αλ Ιμάντι
Πιερ Μπροσάν: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Γιατρός Σορμπιέ: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Φρανσουά Πινιόν: Νίκος Κώνστας
Κάρλα: Γιάννα Γούναρη
Λεμπλάν: Στάθης Κοτσίφης
Μαρλέν: Ελένη Κορδαλή
Λυσιέν Σεβάλ: Διονύσης Κομποστιώτης
Φωνή Μενό: Ηλίας Καπετανάκος
Σαρλότ Σεβάλ: Νάντια Κότσιφα
Αστυνομικός Ντε Λακρουά: Ευτυχία Κυβρακίδου
Φωνή τηλεφωνήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Σκορδίλη
Σκηνογραφία: Διονύσης Κοροντζής

Λίγα λόγια για το έργο

Η εκδίκηση του βλάκα. Πάνω σε αυτή την έκφραση  στηρίζεται το «Δείπνο ηλιθίων». Ο Πιερ, μεγαλοεκδότης, θεωρεί πως ό,τι του κάνει κέφι μπορεί να το αποκτά,  έχει με την παρέα του ένα μάλλον ανήθικο, αλλόκοτο χόμπι: στήνουν ένα δείπνο στο οποίο ο καθένας τους προσκαλεί και από έναν «ηλίθιο» για να σπάσουν πλάκα.

Μόνο που ο τελευταίος ηλίθιος του, με τις αθέλητες γκάφες του, θα φέρει τον Πιέρ σε απόγνωση – ίσως όμως και σε μια πρωτόγνωρη αυτογνωσία που, ούτε λίγο ούτε πολύ, του ανατρέπει τη ζωή. Εκατό λεπτά γέλιο με σκέψη, λίγη μελαγχολία και διόλου… χάχανο!

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως τις 30 Απριλίου, πλην της σημερινής μέρας- Τρίτης 25 Απριλίου- στις 9.15 το βράδυ, στο Λαζαράκειο!

Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!!!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1493104132357-4f2a245d-2a3b-5″ include=”24907,24906,24905,24903,24902″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot