FOLLOW US: facebook twitter

Δίωξη κατά Γκαγκάτση για χρήματα στους πυρόπληκτους της Ηλείας

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών, διότι όπως προκύπτει από την έρευνά της, χρήματα που είχε δώσει η UEFA (1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα), μέσω του Μισέλ Πλατινί, το 2007, για την στήριξη των πυροπαθών στην Ηλεία, κατέληξαν στον τότε προπονητή της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, Ότο Ρεχάγκελ!

Τα χρήματα αυτά επρόκειτο να διατεθούν για την ανακατασκευή καμένου γηπέδου, μέσω της ΕΠΟ, πρόεδρος της οποίας τότε ήταν ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, αντί τα χρήματα να καταλήξουν στο σκοπό για τον οποίο εστάλησαν, κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ ως πριμ! Κάτι το οποίο δεν προβλεπόταν από κάπου, ούτε υπήρχε κάποια σχετική συμβατική υποχρέωση.

Η δικογραφία έχει σχηματιστεί εδώ και περίπου επτά χρόνια και έφτασε τώρα σε άσκηση δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, με τις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς. Την καταγγελία φέρεται να έχει κάνει Ελληνοαμερικανός κάτοικος της πυρόπληκτης περιοχής, ενώ η υπόθεση ανατέθηκε ήδη σε ανακριτή.

 

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος