FOLLOW US: facebook twitter

Γαμοχαρές και φέτος στο Γούμερο

Ημερομηνία: 12-01-2017 | Συντάκτης:

gamoxares-eptalofos-apokriatika-glentia2

Αποκριάτικα γλέντια και πεζοπορίες από το Σύλλογο ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ σε συνδιοργάνωση με την ΕΟΣ Αθηνών

Με το ίδιο κέφι, διοργανώνεται και φέτος την περίοδο της Αποκριάς, η καθιερωμένη πλέον Αποκριάτικη εξόρμηση, 9η στη σειρά,  με μικρές πεζοπορίες στην Ορεινή και παραλιακή Ηλεία, της Ολυμπίας γης, καθώς και η παραδοσιακή εκδήλωση, ΓΑΜΟΧΑΡΕΣ και πολλά αποκριάτικα γλέντια στο Γούμερο και την Αγουλινίτσα, στις 25, 26, 27 Φεβρουαρίου 2017, από τον  Σύλλογό << ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ >>. Στο τριήμερο αυτό πάντα συμμετέχουν πολλοί Αθηναίοι αλλά και Γουμεριώτες της Αθήνας, αφού είναι συνδιοργάνωση με τον Ε.ΟΣ Αθηνών και οι συμμετέχοντες έρχονται συνήθως με μισθωμένα εκδρομικά πούλμαν στην Ηλεία.

gamoxares-eptalofos-apokriatika-glentia3
Το πρόγραμμα έχει ως εξής::
1η). ημέρα Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 αναχώρηση με λεωφορείο ώρα 07.00 π.μ. από Αθήνα άφιξη περίπου ώρα 12.00 π.μ. στο ΚΑΤΑΚΟΛΟ πεζοπορία 3 ώρες περίπου στο πανέμορφο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΙΑΣ, ( Κατάκολο, λόφος Κατακόλου, Φαρος, Ηφαίστειο, Ποντικόκαστρο, Αγιος Ανδρέας, Κορακοχώρι, Μπούκα, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά ) , !!
Αυτοί που δεν θα πεζοπορήσουν θα επισκεφθούν τα δυο Μουσεία στο Κατάκολο, το Λαογραφικό μουσείο στο κτήμα ΜΕΡΚΟΥΡΗ και την βυζαντινή Μονή Σκαφιδιάς !!
Άφιξη περίπου ώρα 17.00, στον Ξενώνα, Φαγητό, γλέντι, χορός αποκριάτικος,( Μπάρτσελορ  πάρτι για τις Νύφες ) !!
2η). ημέρα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2016 επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του ΠΥΡΓΟΥ στη συνέχεια ανάλογα με το χρόνο τρίωρη πεζοπορία στο ΜΟΝΟΑΠΤΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΞΙΑΣ ( του μυθικού Νέστορα ) Κάτω Σαμικό, όρος ΛΑΠΙΘΑ, κάστρο, κυκλώπεια τείχη, λίμνη ΚΑΊΑΦΑ όπου προβλέπεται Ιαματικό λουτρό , ΖΑΧΑΡΩ.
Στη συνέχεια περίπου ώρα 13.00 συμμετοχή στην αναβίωση αποκριάτικων εκδηλώσεων χορός ΓΛΕΝΤΙ, με αποκριάτικους χορούς, και παραδοσιακούς τοπικούς μουσικούς, του Δ.Δ. ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ.
3η). ημέρα ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ αναχώρηση άφιξη ΓΟΥΜΕΡΟ, δίωρη πεζοπορία επίσκεψη παλαιά εκκλησία ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο κάστρο, ναός της Αρτέμης, Μυκηναικό νεκροταφείο, πυροσβεστικό φυλάκιο, ξενώνας,!!

gamoxares-eptalofos-apokriatika-glentia1
Στη συνέχεια ώρα 11.30 το πρωί, θα πραγαμτοποιηθούν στο Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ οι ΓΑΜΟΧΑΡΕΣ, μια πανέμορφη ορειβάτισσα για νύφη και το σόϊ της, οι δε ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΕΣ το γαμπρό και το σόϊ του, αναβιώνοντας με δρώμενο το έθιμο του γάμου με κουδουνάδες!!;;.
Θ’ ακολουθήσει φαγητό από νηστίσιμα άφθονο κρασί, χορός και γλέντι, μέχρι το απόγευμα.

Για αυτούς που δεν θα πεζοπορήσουν επίσκεψη στα πανέμορφα χωριουδάκια της ορεινής Ηλείας, επίσης ο Αρχηγός μπορεί να κάνει αλλαγή στο πρόγραμμα, για καλό της εξόρμησης.
Επιστροφή στις ρίζες μας μέσα από την ανάδειξη και αναβίωση των πανάρχαιων πολιτιστικών εκδηλώσεων της ορεινής Ηλείας.
Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο  << ΕΠΤΑΛΟΦΟ >>, την Π.Ε Ηλείας, τους Δήμους Πύργου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο << Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ >>, το ΕΒΕΑ Ηλείας, τα Δ.Δ. ΓΟΥΜΕΡΟΥ, το Δ.Δ. ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ, τον Συλλογο Γουμεριωτών Ηλείας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >> και ο Σύλλογος Γυναικών Πυργου << οι ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ >>, !!
Η τιμη ειναι 60 ΕΥΡΩ το ατομο μόνο σε ότι αφορά την μεταφορά με το λεωφορείο.

. Όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλ. 6974070997. Αρχηγός ο Εθελοντής, Παναγιώτης Αχιλλεοπουλος!!

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot