FOLLOW US: facebook twitter

«Βομβαρδισμένο» τοπίο τα Λεχαινά!

Ημερομηνία: 09-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

katastrofes-lexaina8Το στοιχειό της φύσης ξερίζωσε αιωνόβια δέντρα, σήκωσε σκεπές και δεν άφησε τίποτα όρθιο

Λεχαινά, Ανδραβίδα, Αρετή, Μυρσίνη, Νιοχώρι… Είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που βρέθηκαν στο δρόμο του πρωτοφανούς ανεμοστρόβιλου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Η πόλη των Λεχαινών λίγες στιγμές μετά το πέρασμα του «θηρίου» θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

katastrofes-katsif-georgiop=kastrin5

katastrofes-lexaina1

Στο γυμνάσιο ένα μεγάλο δέντρο είχε κρατηθεί από τα κάγκελα για να μην πέσει τη γη. Στην κεντρική πλατεία, τα δέντρα είχαν άλλη τύχη. Ξεριζώθηκαν από τους ανέμους και από καθαρή τύχη δεν τραυμάτισαν κάποιο πολίτη.

katastrofes-lexaina2

Φανοστάτες έσπασαν, στέγες ξηλώθηκαν, τέντες σκίστηκαν, κάγκελα από μπαλκόνι διαλύθηκαν, κεραίες τηλεφωνίας έσπασαν. Ένας πέρασμα στους δρόμους της πόλης ήταν αρκετό για να κατανοήσει κανείς τι είχε συμβεί.

katastrofes-lexaina7

Ακόμα και το ΚΕΠΕΠ δεν γλίτωσε από τη μανία του ανεμοστρόβιλου. Τα περισσότερα τζάμια του κέντρου έσπασαν τα δέντρα στην αυλή ξεριζώθηκαν και το προσωπικό έτρεχε πανικόβλητο να δει την κατάσταση των φιλοξενουμένων και να καταβάλει προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών έστω και πρόχειρα.

katastrofes-lexaina4

Αλλά και προς την περιοχή της Αρετής δέντρα έπεσαν στην Εθνική Οδό και δυσκόλεψαν αρκετά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο έλεος του φαινομένου. Στη Μυρσίνη πολλά τα προβλήματα της κακοκαιρίας σε σπίτια, με πτώσεις δέντρων και καταστροφές σε οχήματα. Στο Νιοχώρι σε πολλά σπίτια προκλήθηκαν ζημιές, ενώ ξεριζώθηκαν δεκάδες δέντρα κυρίως μεγάλα σε μέγεθος.

katastrofes-lexaina3

Στην Ανδραβίδα επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες ενώ υπήρξαν και πάρα πολλές πτώσεις δέντρων. Αλλά και στα γύρω χωριά υπήρξαν προβλήματα όπου δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα την πρώτη στιγμή. Οι ζημιές συνολικά είναι μεγάλες και η καταγραφή τους ξεκινά από σήμερα το πρωί προκειμένου να επιδιώξει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποζημιώσεις για τους πληγέντες.

katastrofes-lexaina6

katastrofes-lexaina5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος